Follow Us @nina_hobbysite

vrijdag 16 oktober 2020

Fabulous Women in History #6 + Flared Leggings

 Zo nu is het wel echt herfst. Ik probeer daarvan te genieten met thee en kaarsjes. Maar ik geef eerlijk toe ik houd zoveel meer van de lente en zomer. 

Waarom ik zo vast houd aan de 1.000 kruisjes en dan switch naar een ander borduurwerk? Dat is omdat dit het beste voelt. Bij 1.000 kruisjes ben ik eigenlijk nog niet altijd toe aan een wissel. Maar weer een "nieuw" borduurwerk oppakken maakt mij zo blij. Hou echt van wisselen van borduurwerken. Ben niet iemand die maanden achter elkaar aan dezelfde kan borduren. Hoe leuk en mooi ik het borduurwerk ook vind. Bij 1.000 kruisjes vind ik het jammer om mijn borduurwerk weg te leggen. Maar des te meer kijk ik uit om weer verder aan te borduren in de volgende ronde. 

Ik heb Joan de Arc geborduurd. Dit was 911 kruisjes.  Het is een klein deeltje van de Fabulous Women in History van Cloudsfactory. 

In totaal staan er nu 6 dames op:
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van deze jonge vrouwelijk strijder moet vinden met al haar "visioenen". Ze is binnen 2 jaar tijd een grote strijder en zelfs een heilige geworden. Maar ze is aan een gruwelijke dood gestorven (brandstapel). Er is ook enorm veel onbekend van haar, want natuurlijk niet heel raar is omdat ze leefde rond 1429.

Ik heb ook nog een flared legging voor mijn dochtertje gemaakt. Uit de Poppy Designs tijdschrift. Het is nu wel nog een klein beetje te lang. Maar ze groeit zo snel. 
Mijn modelletje loopt nu tegenwoordig en showt hoe dat nu staat:
Een erg leuk broekje om te maken. Het stofje is van babystofjes.nl.

Wij hebben afgelopen weken echt zoveel kastanjes gevonden. Bizar veel. De kids vinden het helemaal leuk om mee te spelen. 

8 opmerkingen:

 1. .. zelf vind ik de herfst wel knus, alleen die nattigheid is wat minder ;-).. mooie update weer Nina en wat zal je dochtertje trots zijn op haar nieuwe legging, een fijn weekend, groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou van de herfst. Prachtige kleuremn en niet meer zo warm. Erg leuk broekje voor je dochtertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik ben bijna 60 en word nog steeds zo vrolijk van kastanjes! Die moeten altijd mee naar huis. En ook verder vind ik de herfst heerlijk: lekker wandelen en mooie kleuren buiten. Komt ook doordat ik helemaal niet hou van die erge hitte in de zomer... Wat heb je een leuk broekje gemaakt! En je borduurwerk wordt erg mooi: imposante fabulous women zo bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook geen fan van de herfst... Veel te donker naar mijn zin.
  Snap wel dat het leuk is om te wisselen van borduurwerk! Dat houdt je fris ook.
  Wat een leuk broekje heeft je dametje aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig broekje! Leuk juist die afwisseling van borduurwerken, als jij er maar blij van wordt toch! Daar gaat het tenslotte om. Deze vind ik altijd erg leuk om te zien. Hoe lang doe jij ongeveer over 1000 kruisjes? Gewoon benieuwd, ik borduur zo langzaam ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over 1000 kruisjes doe ik tussen de 7 en 14 dagen. Gemiddeld ongeveer 10 dagen. Ligt beetje aan confetti. Ik ben geen snelle borduurster en vind achterkant ook belangrijk.

   Verwijderen
 6. Superleuk broekje heb je gemaakt! En je borduurwerken blijven gestaag groeien, knap!

  BeantwoordenVerwijderen