Follow Us @nina_hobbysite

maandag 7 januari 2019

Four Seasons Floral #1 + Baby cardigan #1

Ten eerste allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een heel gezond en creatief jaar mag worden.
Voor mij was 2018 een heel creatief jaar! Dit is ook terug te zien aan mijn blog, meeste blogberichten ooit. En zulke lieve reacties op mijn berichtjes. ECHT heel erg BEDANKT!

Maar 2019 wordt absoluut anders... Als ik zwanger ben, mis ik alle creativiteit. Er gebeurd hier dus weinig op creatief gebied. Daarom wordt het voor mij lastiger om te bloggen. De blogberichtjes zullen misschien nu al korter worden.
Het rare is dat ik van tevoren altijd denk ik wil dat maken voor de baby en dat.. Maar uiteindelijk is dan een soort geen hobby.
Ook straks als de baby is, komt er altijd weinig van creativiteit. Maar dit is een erg leuk vooruitzicht. Kan niet wachten tot hij/zij er is! Ik hoop natuurlijk wel dat de baby langer blijft zitten dan mijn zoontje (35 weken). Ik ga in ieder geval geen weekendje meer weg rond de 35 weken.
Ik hoop dat jullie wat geduld met mij hebben. Want creatief blijf ik echt wel. Is mijn manier van ontspannen en boek lezen.

Ondertussen ben ik vrolijk weer een nieuw borduurproject gestart. Ben duidelijk niet echt een "finish stitcher" maar absoluut een "process stitcher". Het gaat mij echt om het borduren en de weg er naar toe. Dit keer een pakket gestart van Dimensions het heet Four Seasons Floral.

En toch iets gestart voor de baby maar dan breien. Het moet een baby cardigan worden. Het patroon is gratis verkrijgbaar op Ravelry en is van Jennifer Hoel en heet Garter Yoke Baby Cardi. Het wordt gebreid op naald 3,5 mm. En wordt gebreid met Garnstudio Drops Baby Merino.

Als je ooit zwanger ben geweest, miste je dan ook de creativiteit tijdens de zwangerschap?

6 opmerkingen:

 1. Nee, absoluut niet, ik heb toen de wieg bekleed en gordijnen gemaakt (terwijl ik juist niet van stoffen naaien houd) en ik borduurde een groot geboorte-schilderij en borduurde op lakentjes en nog veel meer! Geniet van je zwangerschap dat is het allerbelangrijkste, wel of niet creatief bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je burduurwerk ziet er leuk uit! En je voorbereiden op de komst van een kindje is ook een bezigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is te lang geleden om nog te weten, maar ik maakte wel mijn doopsuikerattributen zelf toen. Je moet doen waar je je goed mee voelt. In elk geval heb je een mooi borduurwerkje om handen en een fijn breiwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. opeens heb je veel minder tijd en soms mis in borduren dan wel.
  maar als je dan kijkt naar je baby dan vergeet je alles van tijd

  veel plezier en geluk met je zwangerschap

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Tijdens mijn zwangerschap wilde ik 1001 dingen voor haar maken en uiteindelijk heb ik maar en aantal dingetjes af gekregen. Haar geborduurde geboorte tegeltje moet nog steeds haar naam en geboortedatum krijgen, oeps :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zelf geen kinderen, niet zwanger geweest dus, maar ik denk dat het is als de focus op iets totaal anders ligt, bij jou je zwangerschap nu, dat er soms moeilijk iets anders bijkan.
  En hobby moet hobby blijven natuurlijk, het mag geen moeten worden. Dus gewoon creatief zijn als je zin hebt, en anders lekker niet :)
  Mooi nieuw borduurwerk! En wat een leuk vestje.
  Hoever ben je in je zwangerschap? Hopelijk niet al te veel last van allerlei kwaaltjes?

  BeantwoordenVerwijderen