Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 7 augustus 2018

Recept: Kipbraadsticks met courgette en olijven

Dit is een heerlijk zomers gerecht. Wij eten dit graag in de zomer buiten. Een pan op tafel, dat is wel zo makkelijk buiten. En dit recept is ook makkelijk te maken. Hou er wel rekening mee dat dit recept wel iets langer duurt, het is een mediterrane kipstoof. Wij eten dit met zijn twee en een peuter, twee dagen. De tweede dag maak ik alleen de couscous bij.
Ingrediënten:
- 1 citroen, schoongeboend;
- 750 g kipbraadsticks;
- 1 1/2 eetlepel shoarmakruiden;
- 5 eetlepels olijfolie;
- 2 uien grof gesnipperd;
- 1 grote courgette, in stukken van 3 cm;
- 1 potje kalamata olijven zonder pit (200 gr);
- 250 gr couscous;

Bereiden:
1. Halveer de citroen en snijd elke helft in 4 parten. Knijp 1 citroen uit boven de braadsticks. Wrijf het sap en de shoarmakruiden in de braadsticks.
2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de braadsticks op middelhoog vuur rondom lichtbruin.
3. Verdeel de uien, courgette. partjes citroen en olijven rond de braadsticks. Voeg 100 ml water toe (ik heb zelf nog iets meer gedaan zo dat het minder snel aanbrand), leg de deksel op de pan en stoof de braadsticks in 35 minuten op laag vuur gaar. Schep alles regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
4. Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik kook het zelf altijd met een halve tablet kippenbouillon.
5. Serveer de couscous bij de braadsticks met courgette.

Bron: Buitengewoon Familie Kookboek van Jumbo en C1000 (aangepast).

1 opmerking: