Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 10 juli 2018

Recept: Italiaanse andijviestamppot met rookworst

Lang getwijfeld of ik dit recept wel in de zomer moet delen of meer in de herfst. Maar wij zijn hier dol op andijviestamppot. Vaak maak ik deze met Boursin. Maar ook met warm weer is andijviestamppot erg lekker. Dan maak ik deze vaak wat zomerse, de Italiaanse andijviestamppot. En mocht je nu de rookworst toch teveel associëren met winter. Kan je altijd kiezen voor kipvleugeltjes etc.
Ingrediënten (4 p.p - 30 min):
- 1 1/2 kilo aardappelen, geschild en in stukjes;
- 700 g andijvie, fijngesneden (doe zelf meestal iets minder);
- 2 el rode pesto;
- 1 bekertje crème fraîche (125 g);
- eventueel 3 takjes basilicum voor de versiering alleen de blaadjes;
- En eventueel een rookworst;

1. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn (ik doe dit altijd gewoon met mixer en dan deeghaken) en zet de pan op laag vuur. Schep de andijvie in porties erdoor en laat het blad iets slinken.
3. Schep de pesto, crème fraîche en voldoende kookvocht erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met peper.
4. Schep de stamppot op 4 borden. Snijd de worst in plakjes en leg bij de stamppot. Bestrooi met de basilicum.

Bron: Jumbo (aangepast)

Eet je alleen stamppot in de winter of herfst?

1 opmerking: