Follow Us @nina_hobbysite

zondag 1 juli 2018

Boekentips - Zusje en naaktportret

Weer twee boeken uitgelezen. Ik lig goed op schema met mijn challenge. Ik wil graag dit jaar 14 boeken lezen. En zit nu op boek 10. Sommige boeken halen mijn blog niet. Die zou ik gewoon niet aanraden.

Maar dit boek dus wel, het is Zusje van Rosamund Lupton. Over deze schrijfster heb ik al eens geschreven. Ik vind haar boeken gewoon goede psychologische thrillers.
Dit boek gaat over Beatrice, als die hoort dat haar zus Tess wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. Ze is niet voorbereid op de afschuwelijke feiten waarmee ze wordt geconfronteerd als blijf dat de politie Tess lijk vond in een toiletgebouw in Hyde park. De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende oorzaak is van Tess dood. Ze leed tenslotte aan ernstige depressie na de dood van haar pasgeboren baby. Beatrice is ervan overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze begint te graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden.

Ik vond dit echt geen doorsnee thriller. Maar het is wel zo met deze schrijfster je houdt er van of niet. Ik hou wel van deze manier van schrijven. En blijf dit boek dan ook tot het einde toe spannend vinden. Er is in dit boek ook ruimte voor ethiek. Het enige minpuntje wat ik kan ontdekken is het einde. Maar ik snap heel goed waarom ze hier voor gekozen heeft.

Het volgende boek wat ik gelezen heb is naaktportret van Loes den Hollander. Het is de eerste keer dat ik van deze schrijfster een boek gelezen heb. En ik hoop nog meer van haar te lezen.
Het boek gaat over Marijke van Manen waar ieder jaar als het mei wordt, het verleden zich genadeloos aan haar op dringt in de vorm van steeds dezelfde nachtmerries. En dit jaar komt daar nog bij dat ze een onbestemd gevoel heeft over het ongeluk dat haar man is overkomen, over een rode auto die steeds in haar buurt blijkt rond te rijden en over de voorspellende dromen van haar stiefzoon. Er is een ongrijpbare dreiging haar leven binnengeslopen. Een dreiging die overal opduikt waar ze hem niet verwacht..

Dit boek bleef voor mij spannend tot het einde. Het boek last ik dan ook snel uit. Het is denk wel meer een psychologisch boek dan een "echte" thriller..

Heb je van deze schrijfsters ook wel eens een boek gelezen? En zo ja, welke raad je me dan aan om ook te lezen? 

4 opmerkingen:

 1. Brrrr...je hebt gelijk, je leest een heel ander genre dan ik! Geeft niet, we genieten allebei op onze eigen manier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé bedankt.. ik kon wel een boekentip gebruiken..
  Soms sta ik maar wat te kijken in de bieb en dan heb ik werkelijk geen idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie tips, ik ken beide schrijfsters niet dus deze komen zeker op mijn lijstje voor de bieb. Met deze spannende titels ga je je uitdaging makkelijk halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zusje staat al een hele tijd op mijn te lezen lijstje

  BeantwoordenVerwijderen