Follow Us @nina_hobbysite

zaterdag 14 april 2018

Vlinder portemonnee van The Cross Stitcher + Vanilla latte #3

Bij The Cross Stitcher zit vaak een klein kadootje. Zoals bij issue 278 van mei 2014. Dit was een portemonneetje. Alles zit er dan bij: de portemonnee, de wasbare oplosbare canvas en de stof etc. Het was voor mij helemaal nieuw om op oplosbare canvas en stof te borduren. Het viel mij eigenlijk een beetje tegen. Het is erg zwaar om de naald door de stof te krijgen. Dit kon ik dus ook niet lange tijd achter elkaar doen, anders kreeg ik erg zere vingers.
Uiteindelijk was het mij toch gelukt om de vlinder erop te borduren. Ik geef eerlijk toe, de kruisjes zijn op normale borduurstof veel rechter en strakker. En toen werd ik nieuwsgierig. Is het zo makkelijk om het canvas op te lossen. Ja, dit is dus erg makkelijk. Maar om het portemonnee frame vast te krijgen dat was een erg gedoe. Dit lukt maar net met 3 seconde lijm. Zo ziet uiteindelijk het portemonneetje eruit:
Het was handiger geweest als het portemonnee frame gaatjes had gehad. En ik deze gewoon erop had kunnen naaien. Het was een behoorlijk karwei met zo'n strootje. Het was ondanks alles een leuk experiment. Maar ik denk niet dat ik de komende tijd een portemonneetje ga maken.

Gelukkig gaat het met mijn sok beter. En is dit een makkelijk patroon wat ik toch erg vaak tussendoor even op pak. Het is verbazingwekkend. Hoeveel een sok groeit met af en toe een rijtje tussendoor te breien. Dit is de Vanilla Latte Sock met Regia wol:
De hiel van de tweede sok zit er ook al aan. O, en die kaars met de prachtige quote erop. Heb ik gewonnen bij de postcodeloterij van Rituals. 

Heb je ook weleens gewerkt met oplosbare canvas? 

8 opmerkingen:

 1. .. nee, heb nog nooit met oplosbare canvas gewerkt, maar je portemonneetje ziet er fantastisch uit,ook je sok wordt erg mooi, groetjes :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee nooit met wateroplosbare canvas, ik heb wel wateroplosbare materialen gebruikt bij het machineborduren, o.a. bij het maken van lace mandjes etc. Die pakketjes bij de tijdschriften zijn altijd erg mooi en compleet. Het eindresultaat is wel erg leuk geworden! Je sokken worden super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een klus =, maar de portemonnee is echt mooi geworden. Ik heb nog nooit met oplosbaar canvas gewerkt en na jouw verhaal weet ik niet of ik het een keer ga proberen.
  Na een lastig klusje is het fijn om met de sokken verder te kunnen gaan.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er ook nog niet mee gewerkt, met dat canvas. Maar het resultaat mag er echt wezen!
  Heerlijk, 'goed groeiende' sokken :-) ze zijn prachtig aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh de kaarsen van de Rituals zijn heerlijk! Daar ga je vast vele uurtjes van genieten..
  En wat een schattige portomoneetje, leuk dat je het zelf hebt gemaakt. Lijkt me een leuk karweitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie portemonaaie si het geworden en wat wordt je sok of sokken weer erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bijzonder pakketje... Nee, ik heb geen ervaring met oplosbare canvas, maar jammer dat het zo lastig ging. Toch heb je doorgezet! Ik vind de portemonnee erg leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb hier ook nog nooit meegewerkt..maar je gepriegel hiermee is wel mooi geworden, en ook je sokken worden weer lekker fleurig!! groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen