Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 10 april 2018

Recept: Snelle panlasagne met champignons

Een gerecht welke in 25 minuten gemaakt is. En erg handig voor de drukkere dagen. Is de panlasagne met champignons. Mijn zoontje vindt het ook erg lekker!
Sorry, het blijft lastig om een mooie foto te maken van eten. 

Ingrediënten:
- 300 g rundergehakt
- 1 zak Italiaanse roerbakmix groenten (400 g)
- 1 bakje champignons (250 g)
- 1 fles sugo tomatensaus met kruiden (690 g)
- 1 pakje kookroom (250 ml)
- 1 pak lasagnebladen (250g)
- bol mozarella (125 g)
- basilicum

1. Verhit in een hapjespan de olijfolie of boter. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de roerbakmixgroenten en champignons erdoor en bak nog 3 min.
2. Schenk de tomatensaus, kookroom en 250 ml water in de pan en breng aan de kook. Breek intussen de lasagnebladen in grove stukken.
3. Steek de lasagnebladen in de tomatensaus; zorg dat alle lasagnebladen bedekt zijn met de saus. Kook de lasagne afgedekt in 15 min beetgaar, Roer regelmatig zodat de bladen niet aan elkaar plakken.
4. Scheur de mozzarella grof en verdeel over de lasagne. Leg de deksel 4-5 min op de pan om de kaas te laten smelten.
5. Bestrooi de lasagne met basilicum en peper naar smaak.

Bron: jumbo

2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me een heel erg lekker gerecht, Nina. Ik ga het ook eens maken, denk dat ik het wel kan aanpassen aan glutenvrij. En dan heb ik gelijk een mogelijkheid voor de glutenvrije lasagnebladen die hier al zo lang in de voorraadkast liggen te wachten tot ik eens de moed had om ze te verwerken. Dank je wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had nog nooit gehoord van panlasagne... Wij houden erg van lasagne, maar nadeel is wel dat het even tijd kost en je de oven moet verwarmen.
    Maar dit recept van jou ga ik natuurlijk binnenkort proberen! Super bedankt...
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen