Follow Us @nina_hobbysite

woensdag 21 maart 2018

Recept: Romige peren-kwarkcake

Dit is een heerlijke en echt romige cake. Absoluut niet droog. En het is een keer wat anders met peer dan met appel. Vaak kies ik voor appel. Maar ik had nu nog peer in de koelkast liggen.
Sorry, voor een andere soort foto dan je gewend ben op mijn blog. Maar ik zag dat ik alleen een foto op Instagram had gemaakt.
De ingrediënten:
- 200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 200 g suiker;
- 3 eieren;
- 200 g bloem;
- 10 g bakpoeder;
- 3 el volle kwark;
- 2 handperen bijv. conference;
- evt. poedersuiker;
Lage taartvorm (28x18 cm) ingevet of bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor tot 180c. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen.
2. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag. Mix er ten slotte de kwark door. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. 
3. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in partjes van 2-3 mm dikte. Verdeel de peer over het beslag.
4. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 35. min goudbruin en gaar. Laat de perencake in de vorm afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker en snijd in stukken.

Bron:Jumbo

6 opmerkingen: