Follow Us @nina_hobbysite

woensdag 28 februari 2018

Recept: Brosse chocolade-kaneelkoekjes

Eigenlijk bak ik bijna nooit koekjes. Maar dit keer had ik echt zin om koekjes te bakken. Erg benieuwd was ik of dit mij wel ging lukken. En jawel, ze smaken erg lekker. Alleen ik kreeg er geen 50 koekjes maar ongeveer 35 koekjes uit. Het zijn chocolade-kaneelkoekjes uit. Hier heb ik er een paar op de foto:
De ingredi├źnten:
- 300 g tarwebloem
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 el kaneel
- 200 g roomboter, ijskoud
- 100 g melkchocolade, in stukjes
Bereidingswijze:
1. Meng in een kom de bloem met de basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en een mespunt zout. Snijd de boter in stukjes en wrijf ze met de toppen van de vingers door het bloemmengsel.
2. Voeg 2 el koud water en de chocolade toe en kneed met een koele hand tot een samenhangend en soepel maar niet te zacht deeg. Voeg 1 el koud water toe als het deeg te droog is. 
3. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en rol ze uit tot 2 rollen van elk 25 cm lang. Leg de rollen verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor tot 180c (onze heteluchtoven 190c). Neem 1 rol uit de koelkast. Verwijder de folie en snijd in plakjes van 1 cm dik. Leg de deegrondjes op de bakplaat en bak de koekjes in 15 min. (18 min. onze oven) goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen. 
5. Snijd en bak van de andere rol op dezelfde wijze nog meer koekjes.

Tip: Kneed deeg altijd met 1 hand, zo houd je de andere hand schoon om de kraan open te draaien, iets te pakken en vershoudfolie af te scheuren.

Bron: JUMBO

3 opmerkingen:

  1. .. wat een lekkere koekjes!!..mmmmmm.. ze zien er heerlijk uit ! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben je heerlijk aan het bakken de laatste tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, lekker. Ik krijg er spontaan zin in. ­čść

    BeantwoordenVerwijderen