Follow Us @nina_hobbysite

maandag 19 februari 2018

Boekentips - Het veilige huis + Later

Het is al weer bijna 2 maanden geleden dat ik een boekrecensie plaatste. Zoveel tijd om boeken te lezen heb ik ook niet. Maar dit keer twee boekrecensies over thrillers. Al vind ik ze beiden meer psychische romans.

Het eerste boek is Het veilige huis van Nicci French.
Dit boek gaat over een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje wat resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen. Wat begint als een gunst en psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden. 

Deze schrijvers zijn echt wel mijn favorieten. Dit boek heb ik erg snel uitgelezen. Dat is altijd een goed teken. Het boek blijft spannend tot het einde. Er gebeurd veel in dit boek. En je wil weten hoe het in elkaar zit. Misschien soms een beetje onwerkelijk maar dat neemt niet weg dat dit een boek is met een goed verhaal. Een aanrader dus!!

En mijn tweede boek die ik heb gelezen is Later van Rosamund Lupton. 
Dit boek gaat over dat er op een prachtige zomerdag de stralend blauwe hemel bevuild wordt door de zwarte rook van een school die in brand staat. Grace beseft dat haar dochter Jenny nog in haar klas is en rent naar binnen om haar kind te redden. Ze weet Jenny te bereiken, maar ze raken beiden zwaar gewond en moeten in het ziekenhuis vechten voor hun leven. Een tweede gevecht begint als blijkt dat de brand is aangestoken. De pyromaan loopt nog vrij rond en lijkt erop uit Grace en haar gezin te vernietigen. 

Dit boek is echt op een aparte manier geschreven. Toch bleef het verhaal mij boeien. Denk omdat het geen standaard soort detective verhaal is. De moeder en dochter liggen in coma en treden beiden uit hun lichaam. En proberen mee te helpen en te denken om de dader op te sporen. Telkens denk ik dit wordt de dader, maar nee hoor weer een verkeerd spoor. Het is wel meer een drama dan een spannende thriller. Ik had denk ook een ander einde verwacht. En toch heb ik van deze schrijver al een tweede boek gekocht. Dus als je van iets anders houdt dan een standaard thriller, dan is dit misschien wat voor je. 

Heb je ook weleens wat van deze schrijvers gelezen?

3 opmerkingen:

 1. Onlangs heb ik ook een boek van Nicci French gelezen... spannend...
  Ik lees alleen 's avonds een half uurtje (hooguit) op bed, dus zo hard gaat het niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die tweede spreekt me wel erg aan. Ga die noteren voor mijn biblijstje. Dank je wel voor de tips :-) (en nu vooral nog eens aan lezen toekomen - ook een probleem, eens ik begin, kan ik niet meer stoppen met lezen en moet het boek uit... wat niet ideaal is voor werk en huishouden, maar gelukkig lees ik wel erg snel )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa... Nicci French! Houd ik ook van! Ik werk in het boekenvak en zie soms té veel moois langskomen... dan zou ik het allemaal wel willen lezen, maar ja: tijd hè! (En dan ook nog veel willen handwerken... ☺️)

  BeantwoordenVerwijderen