Follow Us @nina_hobbysite

woensdag 31 januari 2018

Recept: Mini-appeltaartjes met speculaas

En een snel en makkelijk recept met appeltaartjes in een muffinvorm. Het is een recept voor 10 muffins, maar wij kregen er 12 uit.
Ingrediënten:
- 3 Elstart appels, geschild en in blokjes van 1 cm
- 3 el rietsuiker
- 1 tl specerijenmix voor koek & speculaas
- 1 pakje roomboterbladerdeeg (10 plakjes, ontdooid)
- 5 el schuddebuikjes (zoet broodbeleg)
- 1 ei, losgelopt
- muffinvorm, ingevet
1. Verwarm de oven voor tot 220c. Meng de appel met 2 el suiker en de specerijenmix. 
2. Snijd aan twee kanten van elk deegplakje een reep van 1/2 cm af, snijd in kleinere reepjes en houd apart. Bekleed de ingevette holtes van de muffinvorm met de vierkante stukjes bladerdeeg. Snijd het deeg dat boven het vormpje uitsteekt weg. 
3. Verdeel de appel over de deegbakjes en bestrooi met de Schuddebuikjes. Leg de reepjes bladerdeeg in een ruit over de appel en bestrijk dun met ei. Bestrooi met de rest van de suiker. 
4. Bak de appeltaartjes in de voorverwarmde oven in 20 min goudbruin en gaar. Haal een mes langs de taartjes om ze eventueel los te snijden en laat ze 10 min. in de vorm afkoelen. Haal ze uit de vormpjes en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. 

Bron: Jumbo december 216 - nummer 12 HIER

9 opmerkingen:

  1. ziet er heerlijk uit, hopelijk vind ik hier ook schuddebuikjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. .. ze zien er super uit.. (mmmmmmm.. lekker met een een beker warme chocolade, bij dit weer :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé leuk... meteen een ideetje om morgen te bakken voor het weekend..
    Je recepten zijn altijd zo goed!
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen