Follow Us @nina_hobbysite

zondag 14 januari 2018

Recept: Appelbiscuittaart

Een lekkere appeltaart gemaakt. Ik weet dat er op mijn site al veel appeltaart recepten te vinden zijn. Maar ik vind dit altijd een frisse taart t.o.v. al mijn chocoladetaarten.
Dit is een appelbiscuittaart die gemaakt wordt met vanillepuddingpoeder, en daardoor is deze weer heel anders dan al mijn andere appeltaartrecepten.
Voor een springvorm van 26 doorsnee (12 stukken).
De ingredi├źnten voor het biscuitdeeg:
- 3 eieren
- 1 snufje zout
- 90 g suiker
- 90 g bloem
En dan voor het beleg:
- 750 g appels (ik heb Elstar gebruikt)
- 1 pakje vanillepuddingpoeder (voor 500 ml melk)
- 450 ml appelsap
- 2 el suiker
- 250 g slagroom
- 100 g magere kwark
- 1 el poedersuiker
- 2 el advocaat (eventueel, ik heb dit niet gebruikt)
- bakpapier voor de bakvorm
1. Verwarm de oven voor en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met zout. Klop de eierdooiers schuimig met suiker. Schep de geklopte eiwitten erop, zeef de bloem erover en meng dit door het eierdooiermengsel. Doe het deeg in de vorm en bak de taart 15 minuten op 175 graden (heteluchtoven 160 graden). Haal ze, als ze iets is afgekoeld uit de vorm, trek het bakpapier eraf en laat ze op een taartrooster afkoelen. 
3. Was de appels, schil ze, snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit. Snijd de appelkwarten in dunne plakjes. Meng wat appelsap door het puddingpoeder. Breng de rest van het appelsap met de suiker aan de kook en roer het puddingpoeder erdoor. Meng de appelparten erdoor en laat de room afkoelen. 
4. Leg een taartring om de taartbodem. Verdeel de appelroom erover en zet de taart 2 uur op een koele plaats. 
5. Klop de slagroom stijf. Roer de kwark en de poedersuiker door elkaar en roer dit lepel voor lepel door de slagroom. Verdeel de kwarkroom als wolkjes over de taart (ik heb een gedeelte apart gehouden, omdat het redelijk veel is en ik liever zonder heb). Je kan de taart garneren met advocaat: die die in een diepvrieszakje, prik daar een klein gaatje in en spuit dunne lijntjes op de taart. 

Tip: Deze taart kan je goed van tevoren maken. Bak ze een tot twee dagen voordat je ze nodig hebt maar schap de kwarkroom pas voor het serveren in wolkjes over de taart. 

Bron: 101 Heerlijke recepten voor cakes & gebak van Christa Schmedes (aangepast naar eigen idee)

Stijn vindt het erg leuk om mee te helpen. Vooral de mixer is erg interessant. Een echte grote hulp!

9 opmerkingen:

  1. Het klinkt heerlijk maar vind het pudding idee niet zo lekker idee. Maar klinkt wel lekker fris.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk en ook de pudding erbij lijkt me erg lekker. Ik houd zelf dan ook altijd wel van vlaaien met van die lekkere pudding ertussen. Leuk dat je dit samen met Stijn kan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me een super recept, ik ga 'm onthouden. Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmm, dat ziet er heerlijk uit. Die Stijn wordt nog een goede bakker zo ­čśë.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt lekker! Hij ziet er ook lekker uit. Ik heb dit weekend een cheesecake gebakken.

    https://jeetjedoet.blogspot.nl/2018/01/jeetje-bakt-een-cheesecake.html

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik krijg spontaan trek bij het zien van dit lekkers...
    Nou, ik sla je recept weer op via Pinterest. Komt vast een keer van pas!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me heerlijk. Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen