Borduurwerk

Presence of Gaia #8 + Slabben en kwijldoekje

18:30

Even een kleine update tussendoor. Ik ben over de helft van pagina 2. En er is een vlinder geborduurd. Het is zo raar. Ik kon op de teltekening van deze pagina, echt geen vlinder onderscheiden. Je ziet het pas als je daar aan het borduren ben. Dit blijft echt een super leuk borduurwerk om aan te borduren. De 18 count aida bevalt ook erg om mee te werken. In dit borduurpatroon stikt het van de confetti. 
Ik ben bezig om een broekje te naaien voor Stijn. En omdat ik dan toch de naaimachine heb staan en stof over had. Vond ik het wel heel handig om slabben te naaien. Na een tijd krijg je de slabben toch gewoon niet zo goed meer schoon. 
De kleine slab is gemaakt naar het patroon van De Dromenfabriek een erg makkelijke foto-uitleg. Ik heb alleen i.p.v. klittenband gekozen voor kamsnaps. Deze slab vond ik voor onze knoeierd iets aan de kleine kant. 
De grote slab is overgenomen van een Wibra slab. 
En de cowboykwijldoekje is gemaakt naar het patroon van Pieke Wieke
Dit zijn erg leuke en makkelijke dingen om te naaien. En ze worden ook erg goed gebruikt. 

Diner

Recept: Toblerone mousse

18:30

Dit is echt de lekkerste mousse die ik ooit zelf heb gemaakt. Ik ben natuurlijk ook wel erg dol op Toblerone. Dit is echt super makkelijk om te maken. Het recept komt van Carolines Blog. Deze site is echt een aanrader, zoveel leuke  en afwisselende recepten op.
De ingrediƫnten:
- 5 el melk
- 200 gr toblerone
- 300 ml slagroom

Bereidingswijze:
1. Verwarm de melk in de magnetron. Breek van de Toblerone 2 hoekjes af en leg apart. Hak de rest en smelt au bain marie. Giet de melk er onder voortdurend roeren bij. Laat een beetje afkoelen. 
2. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de nog vloeibare Toblerone. Zet de mousse afgedekt minstens 4 uur koud weg. 
3. Serveer de mousse in glazen en rasp de achtergehouden Toblerone er overheen. 

Bron: "Foodies", maart 2010. 

Borduurwerk

The Woodland Fairie #3 en Handwerkbeurs Zwolle

18:30

Wat is deze dame toch leuk om te borduren. Al de glitter, de vleugels worden mooier dan ik gedacht had. En het plaatje op het patroon laat echt niet al deze mooie kleuren en glitter zien.
Zo ver ben ik nu:
Vorige keer had ik hulp gevraagd over wat te doen met de kraaltjes. Dank jullie wel voor alle reacties. Heb aan de hand van jullie reacties toch besloten om de kraaltjes als laatst te borduren. Ik denk dat ze dan wel echt pas af wordt. 
Het is iedere keer een feest om aan deze te borduren. Als Mirabilia's je stijl zijn dan zou ik het echt aanraden om te borduren. 

En ik was helemaal vergeten te laten zien wat ik allemaal gekocht heb op de Handwerkbeurs Zwolle. 
Dit vind ik toch echt de leukste beurs die er is en erg gezellig. Wat mij op viel dit jaar was dat het erg druk was bij de borduurkramen en dat de quiltkramen veel rustiger waren. Een paar jaar geleden was dit duidelijk andersom. En wat ook erg prettig was is de ruime looppaden. 
Dit is wat ik allemaal gekocht heb:
Het zijn drie hele mooie handgeverfde stoffen met glitter 32 count om te borduren. Een patroon van Jardin Prive met maar 4 DMC kleurtjes erin. En 2 stoffenpakketjes. En een naaipatroon om een jongensbroekje voor Stijn te maken. Erg blij met wat ik gekocht heb, en het was super gezellig. 

Overige

Mommy Monday - Het huishouden wat verandert is.

18:30

Ik zag op de blog Kersenbloesems een leuk thema staan. En dat is de Mommy Monday. Nu ben ik absoluut geen mamablogger. Maar vond toch leuk om af en toe een artikeltje hierover te schrijven. Stijn wordt ondertussen al bijna een jaar. En vind het soms toch leuk om mijn ervaringen hierover te delen.

De grootste verandering met een kindje is toch echt wel het huishouden. Je huis wat eerst gewoon vaak opgeruimd is, verandert opeens in een waar kinderparadijs. En zo ziet dat resultaat er dan uit:
Dus overal kinderspeelgoed. Toch lijkt het niemand te storen die onverwachts langs komt. Dus ik probeer nog wel zoveel mogelijk op te ruimen. Maar als je Stijn 5 minuten de tijd geeft. Heeft hij al een la of een doos met speelgoed leeg gehaald. 

Wat ook echt verandert is dat je het huishouden (schoonmaken, stofzuigen etc.) op meer gezette tijden doet. Dus als Stijn slaapt. Zo begin ik vaak als Stijn om 15:00 al gaat slapen met de aardappels te schillen of de bonen al te doppen. Dit gaat een stuk makkelijker dan wanneer Stijn graag wil "meehelpen". 

Stijn heeft heel erg last gehad van Reflux. Waar hij nog steeds op sommige tijden erg last van heeft. Dit heeft denk ik ook veel te maken met zijn aantal pufjes en hoe benauwd hij is. Soms gaat hij hoesten en dan komt zijn complete fles of fruithapje er weer uit. Dit zorgt vooral voor heel veel was. Soms krijgt hij wel 3x op een dag nieuwe kleren aan en ik doe dan gezellig mee met 2x op een dag nieuwe kleren. Ook gebeurt dit wel eens in zijn bed of in de box. 

Wat ook nog echt verandert is het aantal keer stofzuigen. Voordat wij Stijn hadden stofzuigden we 2x in de week. En als Spooky (kat) aan het verharen was wat meer maar dan met de "franse slag". Nu Stijn de hele huiskamer door kruipt, stofzuigen we sowieso elke avond. En met een kinderwagen wordt er natuurlijk ook meer gedweild.

Dit geeft natuurlijk meer werk. Maar de liefde en plezier die ik aan Stijn beleef is echt veel belangrijker!

Christel Krukkert

Mol Albert (gehaakte dierenvriendjes van Christel Krukkert)

18:30

Dank jullie wel voor alle leuke reacties op mijn nieuwe blog layout. En natuurlijk ook voor alle andere lieve en leuke reacties!
Hier is mol Albert. Hij is druk in de weer met zijn kruiwagen om alle aarde te verplaatsen.
Het was even een klusje om alle zwarte haren van zijn vacht te haken. Maar het is gelukt. Af en toe is het ook gewoon leuk om iets anders te doen dan borduren.

Ondertussen heb ik hier al een heel elftal thuis. In de letterbak past het al bijna niet meer: