Diner

Recept: Gegratineerde wraps

18:30

We hebben een lekker nieuw recept uitgeprobeerd. En Stijn heeft ook al wat meegegeten. Hij vond de bonen en het gehakt erg lekker.
Het makkelijke aan dit recept is dat de ingrediënten lang houdbaar zijn. En je dit dus altijd in huis kan hebben voor als het niet lukt om langs de winkels te gaan.

De benodigde ingrediënten zijn:
-1 eetl olieof vloeibaar bakproduct
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gr rundergehakt
- 2 theel paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt
- 1 blik (300 g) mais, uitgelekt
- 4 tortillawraps 
- 175 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:
 1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de gehakt toe en bak het rul.
 2. Bak de paprikapoeder kort mee. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe en verwarm even door. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de ovengrill.
4. Verdeel de gehaktvulling over de wraps en rol ze op. Leg de wraps in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. 
5. Gratineer in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Bron: Boodschappen 6 2015 (aangepast en excl. de avocadodip).

borduren

Quaker Floral Puzzle #2+ Mooi boeket

18:30

Even een kleine update. Dit is wel het moeilijkste borduurwerk waar ik mee bezig ben. Ook qua fotograferen valt het niet mee. Het is een zwart borduurwerk met hele kleine kruisjes. Hieraan kan ik alleen werken met goed licht. Vaak schijn ik met een lamp onder mijn borduurwerk.
De kleuren zijn roze, groen, geel en blauw. Maar dit is zo moeilijk om op de foto te krijgen. 

Hebben jullie nog andere tips om op zo'n hoge count een zwart borduurwerk te maken?

En dan als laatst wil ik graag nog even de mooie bos bloemen laten zien die ik voor mijn verjaardag van mijn man heb gehad. Was ik compleet vergeten. Deze bos bloemen werd elke dag mooier. Er gingen zoveel bloemen echt open. 

Bird Song

HAED - Bird Song #33 + Raadsel van de verdwenen sokjes

18:30

Ik hoop dat iedereen een goede jaarwisseling heeft gehad. Met dit weer is niets fijner dan om lekker te borduren. En dat heb ik dan ook zeker gedaan. Dit is de goede oude Bird Song, en er is weer bijna een pagina bij gekomen.
Nog even van dichtbij de pagina . 
Dit blijft zo'n leuk borduurwerk om aan te werken. Het gaat ook echt vlotter dan mijn andere HAED. Ik ben benieuwd hoe ver ik kom in 2017.

Dit is misschien heel herkenbaar. Maar het is zo vreemd dan denk je dat je de wasmand leeg maakt. En dan haal je de was uiteindelijk uit de droger. En dan overkomt het je weer. Weer een stel eenzame sokken. Vooral de sokken van Stijn zijn altijd de pineut. 
En jawel, dan draai je de volgende was en daar zit dan weer een eenzame sok bij. Die bij de andere eenzame sok hoort. Het rare is die zit dan bij de was waar geen sokken hoort. 
Nou is sokken zoiezo al een probleem bij Stijn. Passen doen ze nooit, ze zijn of te groot of te klein. En dan trekt hij ze weer uit en liggen ze overal in huis. 
En het meest vreemde is uiteindelijk als je dan weer in de sokkenbak kijkt. Zijn ze uiteindelijk toch gelukkig weer allemaal compleet. 
Met onze sokken hebben we dit veel minder. 

Is dit voor meer dames herkenbaar? 

Bakken

Recept: Appel-boterkoek

18:30

Een lekkere appel boterkoek gebakken, met doorsnee producten. Die ik meestal wel in huis heb. Al vond ik het meer een hele lekkere appelcake.

Dit zijn de ingrediënten die nodig zijn:
- 220 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 gr rietsuiker
- 2 eieren
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 100 ml halfvolle melk
- 3 appels
- 1 tl kaneel

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180c. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 gr zachte roomboter
2. Mix 200 gr roomboter met 100 gr rietsuiker
3. Voeg al kloppend met de mixer 2 eieren toe
4. Voeg 250 gr zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe
5. Spatel dit door het boter-suiker-mengsel. Voeg 100 ml halfvolle melk toe en roer tot een glad beslag
6. Was 3 friszoete appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snij de parten in plakjes en meng ze met 50 g rietsuiker en 1 tl kaneel
7. Meng 2/3 van de appelschijfjes door het beslag
8 Schep het appelbeslag in een quichevorm/boterkoekvorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze een beetje in
9. Bak de appelboterkoek in ca. 35/40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt, laat afkoelen.

Bron: Allerhande september 2016

borduren

Rose Quaker #4 + Needleminders + Borduuraankopen

18:30

Weer een motiefje geborduurd aan de Rose Quaker Sampler . Blijft een makkelijk borduurwerk om te pakken.
Via Supermagnete heb ik goede magneten besteld. Ze zijn erg sterk en soms is het een strijd om ze van elkaar te krijgen. Hiermee heb ik needleminders gemaakt. Erg praktisch je naald raakt een stuk minder kwijt. 
Verder heb ik voor mijn verjaardag ook mooie stofjes besteld. Allemaal Belfast Linnen 32 count. Deze stof vind ik het mooist en prettigst om mee te werken. Op de foto is het slecht te zien, maar er zitten 2 stoffen bij met glittertjes. 
Vandaag ben ik jarig. En als alles goed gaat krijg ik vandaag mijn verjaardagskado binnen. Een nieuwe elektrische moederfiets van Stella. En hopelijk duurt het nog maar even en dan kan Stijn goed zitten om mee te gaan op de fiets. Dan nog een beetje mooi weer en het komt allemaal goed. 

borduren

The Woodland Fairie #2

18:30


Dank jullie wel voor alle leuke reacties en tips op mijn vorige berichtje.
Even een kleine update van de Mirabilia The Woodland Fairie waar ik mee bezig ben.
Het borduurt lekker snel en vlot, zeker vergeleken met mijn HAED.
Het is ook leuk om zo met al die glitterdraad te borduren. Ja, het is echt een aanrader om een Mirabilia te borduren. 
Ik ben nog over na aan het denken of ik de kraaltjes borduur als ik ze tegenkom. Of tot het eind toe ga bewaren. Ik ben bang dat mijn borduurgaren anders telkens achter kraaltjes blijft hangen. 

Wat zouden jullie doen, de kraaltjes aan het eind of als ik ze tegen kom?

Overige

Bloggen in 2017 + Stijn

18:30

Ten eerste de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Het afgelopen jaar was voor ons een erg bijzonder jaar. Dit was een jaar waarin wij ons zoontje mochten verwelkomen. Wel wat vroeger dan gepland maar wat doet hij het goed. 
Voor kerst is hij flink ziek geweest met het RS virus. Hij was flink benauwd en dronk en at niets en zo kwamen wij zelfs bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis terecht. Prompt besloot hij in het ziekenhuis dan toch maar eens wat te drinken. En zo mochten wij toen gelukkig weer naar huis. Maar hij is lang goed ziek geweest met flink hoge koorts en heel veel hoesten. Erg zielig.
Maar nu is hij weer beter. Hij vind niets leuker dan om een flinke rotzooi te maken. Vooral een la leegmaken is favoriet.

Ik merk dat ik erg Instagram heb ontdekt en dat het wel erg makkelijk is om daar even snel een foto te plaatsen. Dit vooral voor mijn borduurwerken. Het is dan ook leuk om reacties/likes te krijgen van over de hele wereld. 
Ik heb er ook wel over nagedacht om alleen nog maar mijn recepten te plaatsen op deze blog. Erg handig voor mijzelf ook als ik een lekker recept zoek. Maar zoveel recepten maak ik nou ook weer niet. Een foodblogger is ook niet mijn doel, want foto's maken van eten ben ik erg slecht in. Ik ben vaak bang dat het eten koud wordt. En dan is het even gauw een foto. 
En dan Instagram te gebruiken voor de creatieve dingen. Maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik vind de reacties die ik van jullie krijg altijd zo leuk om te krijgen!
Ik merk ook dat ik door mijn grote borduurwerken de variatie op mijn blog erg klein is. 
Ook heb ik het idee dat bloggen elk jaar wat minder "in" lijkt te worden. 

Hebben jullie nog tips voor mij? Lekker doorgaan met bloggen zoals het nu goed? Of toch het gaan splitsen?