Follow Us @nina_hobbysite

donderdag 28 december 2017

Boekentips - Verstand en gevoel en de zwaluw en de kolibrie

Dit keer geen spannende thrillers. Maar twee romantische boeken. De ene is een echte klassieker geschreven in 1811 en de andere niet zo heel lang geleden geschreven.

Ik begin met de echte klassieker:  Verstand en  gevoel van Jane Austen (Sense and Sensibility):
Wie trouwt met wie? Hoofdpersonen zijn de verstandige Elinor Dashwood en de gevoelige Marianne Dashwood. Marianne laat zicht het hoofd op hol brengen door de charmante Willoughby, terwijl Elinor dit met lede ogen aanziet. Kan haar zusje niet eens wat verstandiger zijn? En zullen ze ondanks alle tegenslagen beide de ware liefde vinden? 

Ondanks dat dit boek tweehonderd jaren geleden geschreven is. Leest het boek makkelijk weg. De karakters zijn artistiek en misschien wat overdreven maar daardoor wel heel duidelijk. Het is ook een mooie historisch verhaal. En er staan zeker dingen in het boek die nu nog van toepassing zijn. 
Ik vond het een echte aanrader! Dit boek is het eerste boek wat ik lees van deze schrijver. Maar de volgende is al gekocht bij de kringloop. 

En het volgende boek is de zwaluw en de kolibrie van Santa Montefiore.
Rita Fairweather houdt haar hele leven al van George Bolton. Ze groeiden samen op in het dorpje Frognal Point in Devon. Maar door de oorlog worden ze drie jaar van elkaar gescheiden, jaren waarin de liefde voor elkaar hen op de been houdt. Als ze elkaar eindelijk terugzien verwacht iedereen dat ze snel zullen trouwen. Maar George is veranderd, hij is snel volwassen geworden door alles wat hij heeft meegemaakt. Hij vertrekt naar het huis van zijn tante in Argentinië om alles op een rijtje te zetten. Maar zal de liefde tussen Rite en George dit overleven? 

Dit is een romantisch boek maar niet te makkelijk met een "twist". De sfeer en de omgeving van het boek is erg romantisch. Onbeantwoorde liefdes en geheime relaties. Dit boek leest makkelijk weg. Het is echt een boek om te ontspannen. 

Lees jij ook wel eens romantische boeken? Of lees je echt een bepaald genre? 

7 opmerkingen:

 1. O geweldig, ik heb zoveel van Jane Austen gelezen...Pride and Prejudice is ook een aanrader (Trots en vooroordeel). Als je daarvan houdt weet ik zeker dat de Brontë sisters ook wel wat voor je zijn. En Middlemarch van George Eliot. Santa Montefiore heb ik wel over gehoord, toch eens kijken in de bieb. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu trots en vooroordeel aan het lezen. Ook ondanks dat romantisch is weer spannend. En bronte Jane Eyre heb ik al in huis. Handig een kringloop 2 straten van mijn huis vandaan. En eliot nog niet over gehoord. Ik ga op zoek!

   Verwijderen
 2. Jane Austen is geweldig. Wat leuk dat je er meer wilt lezen het zijn zulk mooi geschreven boeken. De andere heb ik ook al vaak in handen gehad maar nog steeds niet meegenomen. Ben benieuwd wat je daar van vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de verfilming van Sense and Sensibility ook zo mooi...
  Santa Montefiori schrijft inderdaad vlot leesbare boeken. Van haar blijft mijn favoriet 'De Franse tuinman'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze boeken vindt ik ook mooi om te lezen, Wuthering Heights van Emily Bronte is ook een mooi boek, net als Sense and Sensibility...de verfilming is ook prachtig van beide boeken, ik hou van kostuum drama's!!! groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het heerlijk om zulke boeken te lezen op z'n tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  หนังเกาหลี

  BeantwoordenVerwijderen