Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 14 november 2017

Recept: Romige pasta met Siciliaanse pesto

We hebben een heerlijke romige pasta met Siciliaanse pesto gegeten. Erg makkelijk en snel om te maken.
De ingrediënten:
- 400 g pasta (bij voorkeur radiatori pasta, wij hadden Fusilli)
- 1 bakje basilicum (20 g), alleen de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 40 g pijnboompitten
- 100 g geraspte parmezaanse kaas
- 100 ml olijfolie
- 6 romapruimtomaten
- 150 g ricotta
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Doe de knoflook, pijnboompitten, 2/3 van de Parmezaanse kaas, olijfolie en de basilicumblaadjes in een bakje en pureer met de staafmixer. Breng de pesto op smaak met peper. 
3. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Pureer met de staafmixer de pruimtomaten met de ricotta. Voeg een scheutje water zodat een smeuïge saus ontstaat. Meng het tomaat-ricottamengsel door de pesto.
4. Giet de pasta af en meng de pesto en cherrytomaatjes erdoor. (Wij hadden nog een bakje spekjes in de koelkast staan, deze even opgebakken en er ook door gedaan). Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. 

Bron: Jumbo (aangepast)

6 opmerkingen: