Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 28 november 2017

Recept: Broccoliquiche

Dit vinden wij hier in huis allemaal een topper! De broccoliquiche. Rond etenstijd wordt Stijn soms een beetje hangerig. En dan is het fijn om alleen nog maar iets in de oven te hoeven stoppen. Daar heb je dan verder geen omkijken meer naar.
Ingrediënten (op de foto staat teveel broccoli):
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- ca. 400 g broccoliroosjes
- 100 g magere spekreepjes
- 2 lente-uitjes
- 150 g geraspte kaas (ik heb bovenop ook nog iets extra gestrooid)
- 4 eieren
- 2 dl Blue Band Finesse voor koken
- Nootmuskaat
- Quichevorm (ca 26-28 cm)

1. Verwarm de oven voor op 200c. Laat het bladerdeeg ontdooien. 
2. Kook de broccoliroosjes 4 minuten. Bak de spekreepjes knapperig. 
3. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Giet de broccoli af, spoel er koud water over en laat de roosjes uitlekken. 
4. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd de randen van het deeg bij. Prik de bodem met een vork in. 
5. Verdeel de broccoli, lente-uitjes en spekreepjes over de bodem. Bestrooi met de helft van de kaas. 
6. Klop de eieren los met de Finesse en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. 
7. Schenk de room over de quiche en zet die in het midden van de oven. Bak de quiche goudkleurig en gaar in 30. min. 

Bron: Blue Band Mmm... groente! (aangepast)

6 opmerkingen:

  1. Leuk recept, komt op het lijstje. Ik ga dan de spek vervangen door tonijn. Bij ons is de combi mais/tonijn/ui favoriet maar nu ga ik deze variant eens proberen. Dankjewel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, dat komt me bekend voor zo aan het einde van de middag. Wij hebben die tijd alweer heel lang achter ons, maar ik weet het nog goed.
    Dankjewel voor dit geweldige recept; daar kan ik de mannen hier wel een plezier mee doen!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me heerlijk. Hier vallen broccoli recepten altijd in de smaak en ovenrecepten zeker. Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmm, ja, dit komt bij ons ook weleens op tafel. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm heerlijk! Ik maak deze ook regelmatig, maar dan met zalm erin.

    BeantwoordenVerwijderen