Follow Us @nina_hobbysite

donderdag 26 oktober 2017

Recept: Provençaalse kip

Dank jullie wel voor alle leuke en lieve reacties op mijn blogberichten! Dit maakt mij elke keer blij.
Ik heb de layout aangepast van mijn blog. Omdat ik dit meer bij mij vind passen, de bloemen en de kleuren.

Voor vandaag heb ik een erg makkelijk maar lekker recept: Provençaalse kip. En wat is nu lekkerder dan dat 's middags al heel veel van je eten klaar staat. Wij zien hier dol op met gekookte aardappels.

Ik heb helaas geen goede foto van dat het op ons bord ligt. Eten fotograferen valt niet mee. Maar het kippenvlees valt echt van het bot af. 

Ingrediënten:
- 1 kilo kippenbouten 
- 40 g boter
- 1 ui, fijngesneden
- 150 g champignons, in plakjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 125 ml witte wijn 
- klein beetje peterselie
- takje rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 blokje kippenbouillon 
- zwarte olijven
Ik heb het recept bereid in de slowcooker. Maar het is natuurlijk ook prima te bereiden in een pan of in de oven. 
1. Verhit de boter in een grote braadpan op matig vuur. Braad de stukken kip hierin tot ze rondom bruin zijn.  Schep ze op een bord of doe ze in de slowcooker. 
2. Bak in dezelfde pan de ui 5 minuten. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze 2 minuten mee tot ze beginnen te kleuren. Schenk de wijn erbij en breng hem aan de kook terwijl u roert. Giet dit in de slowcooker bij de kip. Of leg de stukken kip terug in de pan. Voeg de overige ingrediënten (behalve de olijven) in de slowcooker/pan en laat de stoofschotel lekker sudderen. Tot de kip van het bot afvalt. Het sudderen kan wel 1 uur en 40 minuten duren. Ben dit vergeten te timen. Op het laatst nog even de zwarte olijven toevoegen en kort mee laten sudderen.  

6 opmerkingen:

  1. Het ziet er goed uit en kip is het lekkerste wanneer het echt letterlijk van het bot valt he. Of tenminste 'vond'ik lekker hihi ;) Je layout vind ik erg leuk. Lekker vrolijk door de bloemetjes en ook erg fijn in gebruik. Door ervaring weet ik dat die templates nog wel eens teleurstellend kunnen uitwerken. Fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit. Lees steeds vaker over de slowcooker. Moet ik me ook eens in verdiepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmmmmm.. dat ziet er voortreffelijk uit :-) !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vrolijke layout....je inspireert me, ik ga zo ook de slowcooker maar eens aanzetten. De kip is al aan het ontdooien, heb verder niet alle ingredienten in huis maar wel een aantal dus daar verzin ik wel wat op. Fijne dag en bedankt! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke gedaante verwisseling van je blog! Ik vind het heel gezellig zo...
    En dat recept van je moet ik echt uit proberen! Het water loopt me in de mond.
    Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi, je blog! En weer een heerlijk recept... mmmm... Fijn weekend verder!

    BeantwoordenVerwijderen