Follow Us @nina_hobbysite

zondag 3 september 2017

Hermione's Everyday Socks #1 + Vogeltjeslap #5

Nadat de Vanilla socks af waren. Kon ik het niet laten om meteen weer een nieuwe sok op te zetten. Ik heb gekozen voor de Hermione's Everyday Socks van Dreams in Fiber. Ook dit is een gratis patroon. En wordt op Youtube uitgelegd door Simply in Stitches. Dit maakt het erg eenvoudig.
Ook met deze sok leer ik veel nieuwe dingen, want dit is een sok met een structuur. Ik brei het op naald 2,25 van Addi sokkenwonder. Een speciale rondbreinaald voor sokken. Dit werkt erg prettig.
De wol die ik heb uitgekozen is Adriafil Calzasocks kleurnummer 10 en 20.
Tot nu toe ben ik bij de hiel.
Het breien is zo leuk om te doen. Maar natuurlijk heb ik ook geborduurd. Ik ben bezig geweest met de vogeltjeslap en heb er weer een nieuwe rand en vogeltjes bij geborduurd.
Ik loop behoorlijk achter met deze SAL, dus ik probeer dit borduurwerk wat vaker te pakken. Dat betekent dat hij ook wat meer op de blog verschijnt. 

10 opmerkingen:

 1. Toch niet sokkenbreiverslaafd geworden hè... Deze worden ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, jawel het is zo leuk om te doen. En er zijn zo veel mooie soorten sokkenwol.

   Verwijderen
 2. leuk zeg..MOOIE kleurtjes Nina, veel borduur- en breiplezier !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het sokkenbreivirus je eenmaal te pakken heeft, dan blijft het niet bij één, twee of drie paar sokken. Deze worden vast heel mooi.
  De Sal is vast gemaakt voor mensen die niet ook nog sokken breien. Maar wat geeft het. Je kunt toch gewoon in jouw eigen tempo door borduren. Het wordt heel mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, misschien moet ik het gewoon zo bekijken. Ik heb nog zoveel sokkenwol en sokkenpatronen die ik wil uitproberen. Zo leuk!

   Verwijderen
 4. Wat een mooie sokkenwol! Oh ik moet de mijne ook hoognodig eens af gaan maken. Ze liggen al zo'n twee jaar stil.. oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke wol weer. Breit zo gezellig. En je borduurwerk wordt prachtig. Vast geen straf om vaker te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het breien van sokken heeft mij precies nooit echt aangetrokken. Als ik bij mensen die wel sokken breien lees, dan is het blijkbaar een echte verslaving/obsessie. Dus mij kennende is het misschien beter er niet aan te beginnen ;-) Alhoewel er inderdaad heel veel mooie patroontjes te vinden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Very nice colours in that wool. And your stitching project is just gorgeous.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ai, verslaafd aan sokken breien 😉? Hij is wel heel erg leuk. En je vogeltjeslap wordt steeds mooier!

  BeantwoordenVerwijderen