Follow Us @nina_hobbysite

vrijdag 25 augustus 2017

Vanilla socks af + Quaker Floral Puzzle #5

Mijn eerste paar sokken is af. Het is de vanilla sock van Unapologetic knitter gemaakt met de wol Gründl Hot Socks Merino Farbe 07. De tweede sok was echt een stukje makkelijker om te breien. Het is zo leuk om te doen. En of ik ze al gedragen heb? Nee, dat nog niet. Maar het is erg leuk om te maken. Dit zijn ze geworden:
Nu ga ik beginnen aan een sok met een structuur. En dan worden de teen, boord en hiel een andere kleur. Dus weer een nieuwe uitdaging.

Ook heb ik nog geborduurd aan mijn zwarte borduurwerk de Quaker Floral Puzzle. Met dit borduurwerk heb ik echt een haat/liefdeverhouding. Ik vind het borduurwerk erg mooi worden, maar niet echt ontspannen om te borduren. Ik denk ook niet dat ik nog snel een borduurwerk op zwarte fijne stof zal borduren. De kleuren zijn helaas moeilijk te vangen met de camera. De kleuren zijn op het borduurwerk veel feller dan de foto doet overkomen.
Toch is er rechtsboven best weer wat bij geborduurd. 

Heb jij ook een borduurwerk met een haat/liefdeverhouding?19 opmerkingen:

 1. ..je sokken zijn MOOI geworden Nina, en je borduurwerk is prachtig!! .. inderdaad ik heb een borduurwerk dat niet lijkt "af" te komen,:-) ! https://goo.gl/oN8Fe2

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het prachtsokken, Nina! Zo leuk geworden! En je borduurwerk is schitterend... Heel herkenbaar wat je schrijft over het borduren op fijn zwart linnen... ik heb ook iets onder handen op een zwarte ondergrond: prachtig borduurwerk, maar het werkt inderdaad niet ontspannen. (Toch, nu ik jouw werk zie... maar weer eens tevoorschijn halen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De sokken zijn prachtig geworden, zo'n heerlijke vrolijke kleuren. Hopelijk zitten ze erg lekker en heb je er ook zo veel plezier van.
  Het wordt wel mooi op het zwart maar het is inderdaad wel lastiger. Hoewel ik wit op wit op fijn linnen ook erg lastig borduren vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleurtjes je sokken. Nog nooit gelukt om een paar af te maken. Je borduurwerk is ook heel mooi. Denk dat ik het niet zou kunnen zien op zwart. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg!!!.. Is dat nou moeilijk? Sokken breien? Die hiel lijkt me zo ingewikkeld..
  Of ik een haat/liefde verhouding heb met een werk?? Nou zeker weten!!!.. Springtime... Niet één borduurwerk, die zo makkelijk is... Vrij grote steek, veel grote stukken van de zelfde kleur... En niet één borduurwerk waar zoveel mee fout gaat als deze. Voor mij een compleet raadsel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het niet moeilijk, maar juist super ontspannend. Via youtube simply in stitches legt het zo goed uit. Is het zo te leren. Raar he? Dat met zo'n project dan alles fout lijkt te gaan.

   Verwijderen
 6. Zelf heb ik ook nog 2 borduurwerkjes liggen op zwarte en donkerblauwe stof, niet simpel, dit doe ik ook nooit meer. Maar het resultaat is eigenlijk wel mooi achteraf, maar of het opweegt? Het is wel speciaal en je vogeltjesdoek schiet ook goed op!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps, vergat ik nog te zeggen dat je eerste paar sokken echt supergoed gelukt zijn en let op, dit werkt verslavend!!!
  Grtjes, rita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt heel verslavend. En al die mooie sokkenwol kleurtjes!

   Verwijderen
 8. Oeps, vergat ik nog te zeggen dat je eerste paar sokken echt supergoed gelukt zijn en let op, dit werkt verslavend!!!
  Grtjes, rita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. These socks look so lovely with all the colours. And great stitching on the Quaker floral puzzle. A very nice design.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn je sokken Prachtig geworden, en ook je borduurwerk wordt mooii..vind op zwart borduren altijd monnikenwerk..je steekt zo gauw mis..dit moet ik echt bij goede verlichting doen!! groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn je sokken gaaf! Heerlijke zoete kleurtjes ...
  Mooi dat borduurwerk op de donkere achtergrondstof. Volhouden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n mooie kousen zeg! Echt snoepjes ;-)
  Waauw, ik kijk met bewondering naar je borduurwerk! Dit is iets dat ik nog nooit heb gedaan. Het is wel weer mode hè dit jaar, om kleine borduurseltjes op kleren toe te voegen. Misschien moet ik ook eens iets proberen (alsof ik nog meer hobby's nodig heb, hè ;-) ). Hoe zou je daar aan beginnen zo, als je dat nog nooit hebt gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zo leuk en eenvoudig. Gewoon met een klein pakketje beginnen. Het wijst heel erg vanzelf wat je moet doen.

   Verwijderen
 13. Die sokken zijn echt geweldig! Daar kun je alleen maar vrolijk van worden.

  Groetjes,
  Renee

  BeantwoordenVerwijderen