Follow Us @nina_hobbysite

donderdag 31 augustus 2017

Boekentips - Ibiza en het meisje op de weg

In de vakantie hebben we Bliyoo uitgeprobeerd. Een handige app waarmee je e-books kan lezen. Je betaald er per maand voor. Ook kan je er een aantal tijdschriften mee lezen. We hebben deze na de vakantie weer opgezegd. Wij lezen namelijk alleen in de vakantie veel en eigenlijk heb ik nog boeken zat liggen om te lezen.
Maar toch heb ik in de vakantie twee leuke boeken gelezen. Die ik toch graag aan je wil aanbevelen, tenminste als je ook van thrillers houdt.
Het eerste boek wat ik echt een aanrader vond en erg verrassend is het boek: Het meisje op de weg van Michael Berg.
Dit boek gaat over een Psychologe Anne Givernaud die samen woont met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anna pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.
Het is een spannende thriller met een romantische inslag en een verrassend einde. Meer ga ik niet vertellen. Maar het is een echte aanrader!

Het tweede boek wat ik gelezen heb is Ibiza geschreven door Kiki van Dijk. Dit boek gaat over Maggies leven dat perfect is. Ze is een succesvolle ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar!
Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty's meemaakte.
Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen.
Dit is niet echt een enorm spannende thriller, maar leest wel erg lekker weg. Echt een boek wat je in je vakantie leest.

Heb je ook nog goede boekentips voor mij?

10 opmerkingen:

 1. Leuke tips, vooral die eerste lijkt me wel wat. Ik ga binnenkort weer eens naar de bieb. Ik weet niet wat je allemaal al gelezen hebt maar ik vind alles van Elizabeth George geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, volgens mij heb ik daar nog een boek van liggen. Ga ik gauw is lezen. Ben benieuwd.

   Verwijderen
 2. Ik kijk liever detectives dan dat ik ze lees. Als boek kies ik toch vaak een gewone roman. Heb een topabonnement van de bieb, waar ik erg blij mee ben. Ik lees veel en mag ook veel boeken tegelijk en ze lang houden. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dat klinkt erg fijn en prettig. Ik heb ooit heel goedkoop een hoop boeken kunnen kopen. Dus deze moet ik ook nog allemaal uitlezen. Maar op vakantie is een ebook wel erg handig.

   Verwijderen
 3. Lijkt me spannende boeken toe..Simone van der Vlugt "Toen het donker werd" is ook een aanrader!! groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tip. Heb deze gelijk aan mijn hebban lijst toegevoegd voor wil ik lezen. Vind deze schrijver mooie boeken geschreven heeft.

   Verwijderen
 4. Dankjewel voor de tips, zelf heb ik pas het boek "Cantor" van Ruben Korfmaker gelezen, een echte aanrader, ondanks het feit dat ik zelf ook een thrillerfan ben.
  groetjes, rita.
  Nicci French lees ik ook graag en de serie van Corinne Hartmann is supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tip. Ook deze heb ik genoteerd op mijn wil ik lezen lijst op Hebban.

   Verwijderen
 5. Oh, vooral die eerste spreekt mij aan! Huppa, weer eentje voor mijn lijst ;-)
  Ik lees heel graag thrillers en detectives. Auteurs die ik al jaren volg zijn het duo Preston & Child. Ze schrijven thrillers met vaak een ongeloofwaardig element, dat ze echter wel goed wetenschappelijk kunnen uitleggen, waardoor je bijna gaat geloven dat het mogelijk is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dat klinkt erg goed. Een beetje zoals life of Pi (de film) of niet?

   Verwijderen