Follow Us @nina_hobbysite

donderdag 27 april 2017

Recept: Verzonken appelgebak

De geur in huis van appeltaart blijft altijd een feestje. Het ruikt zo lekker. Deze appelgebak is erg lekker vooral de amandeltjes die erop zitten en mee geuren. Leuk en makkelijk om te maken, en lekker om op te eten. Goede combinatie!

Bereidstijd: 45 min. 
Baktijd: 45 min.
Ingrediënten voor een springvorm van 26 diameter (12 stukken)
Voor het beleg:
- 750 gr zure appels;
- 2 el citroensap
- 1 el poedersuiker
- 40 gr geschaafde amandelen
Voor het cakedeeg:
- 200 gr zachte boter
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze:
1. Was de appels, schil ze, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd de appelkwarten aan de bolle kant waaiervormig in en meng het citroensap erdoor. 
2. Laat de poedersuiker smelten in een pan zonder vet, roer de amandelen erdoor en laat dit afkoelen. Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in.
3. Klop de boter en suiker schuimig. Roer een voor een de eieren erdoor. Roer de vanillesuiker erdoor. Meng de bloem en bakpoeder en roer die erdoor. Doe het deeg in de vorm en leg de appelwaaiers er cirkelvormig op. Strooi amandelen in de tussenruimtes. 
4. Bak de taart 45 minuten (zelf zou ik iets langer doen, midden is anders niet helemaal gaar) op 160 graden heteluchtoven. Haal ze als het iets is afgekoeld uit de vorm en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Bron: 101 heerlijke recepten voor cakes & gebak van Christa Schmedes

5 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er fantastisch lekker uit! Jij houdt wel van koken en bakken hè...
    Ik ga je recept even pinnen hoor!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja vindt koken en bakken echt super leuk. O leuk dat je het recept pint.

      Verwijderen
  2. Dat ziet er overheerlijk uit en lijkt me ook leuk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En het ziet er ook nog een heel goed uit! Hij smaakte vast geweldig..

    BeantwoordenVerwijderen