Follow Us @nina_hobbysite

zondag 16 april 2017

Recept: Chocolade- amandeltaart

Een erg lekkere taart gebakken. Het leukste compliment was waar heb je deze taart gekocht. Het was wel even wat werk, maar het is zeker de moeite waard.
De ingrediënten die nodig zijn:
- 175 gr pure chocolade
- 175 gr boter
- 125 gr witte bastardsuiker
- 4 eieren, gescheiden
- 1/4 tl wijnsteenpoeder (dit was even lastig te vinden, uiteindelijk besteld op drogisterij.net.)
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr gemalen amandelen
- 1 tl amandelextract

Voor de glazuur:
- 125 gr melkchocolade
- 25 gr boter
- 4 el slagroom (de rest van het pakje hebben we lekker opgeklopt voor erbij)

Voor de garnering:
- 25 gr amandelen

1. Vet een springvorm (23 cm) licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze met de boter in een kleine pan. Verwarm de pan voorzichtig en roer tot de chocolade en boter gesmolten en met elkaar vermengd zijn. 
2. Doe 100 gr basterdsuiker samen met de eierdooiers in een kom. Klop die tot een licht en romig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe. Roer dit mengsel goed. 
3. Zeef het wijnsteenpoeder en het zelfrijzend bakmeel. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel. Voeg de gemalen amandelen toe en het amandelextract. 
4. Klop de eiwitten stijf tot ze pieken vormen. Voeg de overgebleven suiker toe en klop circa 45-60 minuten met een elektrische mixer tot het mengsel dik en glanzend is. Spatel de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel en doe het geheel in de springvorm. Bak de taart 40 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen. 
5. Verwarm de ingrediënten voor de glazuur in een kom boven een pan heet water. Klopt het mengsel daarna 2 minuten door. Laat het een half uur afkoelen. Leg de taart op een schaal en bestrijk hem met het glazuur. Bestrooi hem met amandelschaafsel. Laat de taart 2 uur opstijven voor u hem serveert. 

Bron: Kookgids Chocolade van Jacqueline Bellefontaine.

2 opmerkingen: