Follow Us @nina_hobbysite

maandag 27 maart 2017

Mommy Monday - Stijn 1 jaar !

Zondag 19 maart is Stijn 1 jaar geworden. En wat cliché, maar wat is de tijd voorbij gevlogen. Toen mensen vorig jaar zeiden, geniet er maar van want hij is zo groot, toen dacht ik het zal wel meevallen. Want de eerste maanden gingen niet zo snel.
Zijn geboorte:
Stijn werd als prematuur bij 35 weken geboren en was toen 2630 gram en kon maat 44 aan. De eerste indruk van de kinderarts was goed, maar helaas werd hij de volgende dag na zijn geboorte ziek. En kreeg hij antibiotica. We hebben 2 weken in het ziekenhuis gelegen tot hij begreep hoe hij uit een fles moest drinken. En toen kon zijn sonde eruit, de ademondersteuning en de couveuse kon hij gelukkig al eerder uit. Daarna was het nog even een lastige tijd met flink reflux, overstrekken en erge benauwdheid.
Maar ook dat hebben we gelukkig nu helemaal onder controle.

Afgelopen tijd ziek geweest:
Ook in december hadden we nog even een tegenslag. Stijn had het RS-virus. Maar ook daar is hij helemaal van opgeknapt. Al moeten we nog steeds wel opletten met het benauwd zijn maar daar hebben we gelukkig pufjes voor. We gaan nog wel regelmatig naar de kinderarts (hopelijk gaan we dat dit jaar afbouwen) en naar de fysio voor het overstrekken en het recht op zitten. Staan doet hij overigens wel al en kruipen gaat super snel.

Hoe lang en welk gewicht:
Nu zijn we op 6 maart 2017 naar het consultatiebureau geweest en ik kan vertellen dat het al echt een stoere bink wordt. Hij is nu 8,67 kilo en al 74 cm. Natuurlijk volgt hij zijn eigen lijn maar we zijn dik tevreden.

Gedrag:
Hij lacht erg veel en maakt makkelijk contact met mensen. Het liefst, wat hij op moment doet, is zwaaien naar iedereen. En als mensen terug zwaaien is hij erg blij. Hij kletst ook veel in zijn eigen brabbeltaal. Stijn heeft een erg strak ritme qua slapen. Als wij daar vanaf wijken of hij kan niet slapen dan wordt hij vreselijk chagrijnig. Boodschappen doen en buiten wandelen vindt hij erg leuk. Ook met de bus mee vindt hij erg leuk, want wat kan hij dan veel zien door het raam. Hier wordt hij wel erg moe van.
En fietsen vindt hij echt fantastisch. Alleen wordt hij er enorm koud van, dus het moet wel een beetje goed weer zijn.

Slapen:
Zoals ik al vertelde heeft Stijn een strak ritme qua slapen anders wordt hij echt wel hangerig. We hebben mazzel hij slaapt goed (heel hard afkloppen ;)). Dit was overigens de eerste 6 maanden een drama. Hij kon toen niet in slaap komen. Hij komt om kwart over 8/half 9 uit bed. En zijn volgende slaapje is dan om half 11 dit duurt vaak tot 12 uur. En vervolgens gaat hij om half 3 weer slapen dan verschilt het heel erg hoe lang hij slaapt meestal half 4. En vervolgens gaat hij 's avonds half 8 weer naar bed. En dan krijgt hij om half 10/ 10 uur 's avonds nog een keer de fles.

Eten:
Hij drinkt nog ongeveer 2 flessen. 's Avonds voor het slapen gaan en 's ochtends bij het wakker worden. Hij is dol op zijn fruithapje. Het avondeten gaat er erg goed in, vooral vis. Het enige wat hij echt vies vind is sperziebonen. Hij is dol op krentenbollen, kaasstengels en eierkoeken.

Speelgoed: 
Op het moment is hij gek op zijn Toet Toet auto's en op zijn auto en loopwagen. O, en boeken dat vind hij ook erg leuk. 's Avonds als ik ga eten koken vindt hij het ook erg leuk om Sesamstraat te kijken.
Onze kat Spooky begint het nu ook wat zwaarder te krijgen. Want wat is nou leuker dan om telkens achter de kat aan te kruipen. Maar zielig is Spook niet want Stijn denkt dat hij zijn eten moet delen met hem. Dus Spook eet nog wel mee (gehaktbal, kaasstengel) die Stijn speciaal voor hem naar beneden gooit.

Hoe ervaar ik het moederschap?
Als ik het in èèn woord moet omschrijven dan is dat INTENS. Het is een pittige start geweest, maar o wat is het nu leuk. De communicatie is er nu meer. Het is soms lastig, waarom huilt hij etc? Maar er zijn ook heel veel fantastische momenten. Het leukste moment is als ik hem ophaal na het slapen dan kijkt hij altijd zo blij, van leuk wat gaan we doen vandaag. Stijn heeft erg vaak last van een bad-hairday dat is erg grappig. Als ik hem uit zijn bed haal zit heel zijn haar door de war. Zoals je al merkt kan ik enorm veel schrijven over mijn zoontje. Ja, ik vind het een heel lief, vrolijk jongetje met hele mooie blauwe ogen. 

13 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, en geniet van ook dit komende jaar.
  Mag hij een gezond ondeugend ventje voor jullie zijn.
  Moeder schrijven en praten graag over de kinderen, fijn een kind dat in liefde,
  op mag groeien. Bewaar dit blog voor later
  O ja Beppe's, zijn ook weer blij en trots op de kleinkinderen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijk verhaal van een gelukkige moeder! Prachtig om te lezen...
  En natuurlijk van harte gefeliciteerd met z'n eerste verjaardag!
  Soms zijn er zorgen, maar zo is het leven. Fijn als je ook zoveel geweldige dingen ziet bij je kind. Straks gaat hij uitgroeien tot een lekker eigenwijs peutermensje ...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen een blije mama. Dat jullie nog maar lang van elkaar mogen genieten. Ik zou tekenen voor zo'n slaper. Dat was hier wel anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoontje. Wat een heerlijk mannetje om te zien en wat fijn te lezen dat hij zo goed vooruit gaat. Ik heg het afgelopen jaar regelmatig aan jullie gedacht. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. .. heel hartelijk gefeliciteerd met jullie Stijn, je hebt gelijk Nina.. de tijd gaat écht snel :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd. Wat is het kleine jongetje geegroeid en wat heeft hij in een jaar veel geleerd. Zo leuk dat je ons mee laat genieten van zijn eerste jaar. Duidelijk het verhaal van een mama die INTENS van haar kindje houdt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. proficiat, wat gaat de tijd toch snel.
  Prachtig geschreven en zo lief dat hij al leert delen (eten met kat ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog gefeliciteerd, Wat is het een Lief mannetje en fijn dat hij het nu goed doet!! groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd, mooi overzichtje heb je gemaakt, dat is voor hem later ook leuk om terug te lezen. Fijn dat het ondanks z'n lastige start nu zo goed met hem gaat. M'n oudste 2 zijn ook te vroeg geboren, met 33 wk. 4 dgn en 33 wk. 6 dgn, 1990 en 1600 gram, maar dat is nu aan niets meer te merken, zijn allebei flinke pubers...oudste is zelfs 1,87 m lang met 16 jaar :-)) Groetjes Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd, Nina!
  Pittig, die vroeggeboorte en wat erna kwam met ziek zijn enzo. Maar naarmate hij meer weerstand krijgt, zal dat ook wel minderen, het snel ziek worden. Zie dat ook bij mijn neefje, die was op 29 weken geboren. De eerste jaren was het elke winter prijs maar nu al heel veel minder (7 jaar intussen).
  Wel fijn dat je zo goed zijn ritme kent. En wat lief, dat zwaaien :-)
  Lekker genieten van de kleine fijne momenten zoals je doet, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat super leuk om deze uitgebreide update van jullie beide te lezen! Veel van wat je schrijft herken ik wel, al hebben wij hier momenteel niet echt meer een ritme. We zijn weer zoekende en inderdaad dat is wel eens vermoeiend en itens. Zeker als je zelf lichamelijk ook niet helemaal honderd procent bent. Maar je krijgt er ook zoveel voor terug! Lekker genieten van alle mooie momenten die hij jullie geeft ;)

  BeantwoordenVerwijderen