Recept: Appel-boterkoek

18:30

Een lekkere appel boterkoek gebakken, met doorsnee producten. Die ik meestal wel in huis heb. Al vond ik het meer een hele lekkere appelcake.

Dit zijn de ingrediënten die nodig zijn:
- 220 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 gr rietsuiker
- 2 eieren
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 100 ml halfvolle melk
- 3 appels
- 1 tl kaneel

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180c. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 gr zachte roomboter
2. Mix 200 gr roomboter met 100 gr rietsuiker
3. Voeg al kloppend met de mixer 2 eieren toe
4. Voeg 250 gr zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe
5. Spatel dit door het boter-suiker-mengsel. Voeg 100 ml halfvolle melk toe en roer tot een glad beslag
6. Was 3 friszoete appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snij de parten in plakjes en meng ze met 50 g rietsuiker en 1 tl kaneel
7. Meng 2/3 van de appelschijfjes door het beslag
8 Schep het appelbeslag in een quichevorm/boterkoekvorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze een beetje in
9. Bak de appelboterkoek in ca. 35/40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt, laat afkoelen.

Bron: Allerhande september 2016

You Might Also Like

8 reacties