Follow Us @nina_hobbysite

zondag 29 mei 2016

Recept: Visburger met bietensalade met 5 ingrediënten

18:30 2 Comments
Lekker burgertje gegeten van de week, en ik wilde deze toch graag met jullie delen. En zo makkelijk en lekker. Het is visburger met bietensalade met maar 5 ingrediënten. Echt een aanrader.
HIER is het recept  van Allerhande mei 2016. Weer een beetje aangepast. 

Ingrediënten:
4 kabeljauwburgers
4 italiaanse bollen
IJsbergsla
4 eieren
125 gram bietensalade rauwkost

1. Verhit boter in een koekenpan en bak 4 kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
2. Snijd ondertussen 4 italiaanse bollen open.
3. Beetje sla op de onderste helften van de broodjes. 
4. Verhit boter in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren. 
5. Verdeel een 1/2 bakje bietensalade rauwkost (à 250 gram) over de sla. Leg er een burger en ei op. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. 

zondag 22 mei 2016

HAED - Bird Song #31

18:30 12 Comments
Toch weer aan het borduren want ik was erg nieuwsgierig wat ik nu precies aan het borduren was.
En jawel een bloemetje. Er zijn weer zo'n 1600 kruisjes bij geborduurd. Maar op zo'n groot borduurwerk is dat maar erg weinig.
Het is zo leuk om te borduren, vooral als er nu van alles verschijnt. En met Kreinik borduren vind ik niet zo erg. Het is een kwestie van kleine draadjes, maar dat glitter maakt een hoop goed. In deze bloem is ook weer veel glitter te zien. 
Zo zit ik ondertussen op de helft van pagina 7. 

En met Stijn gaat het super goed. Hij lacht nu af en toe en steeds bewuster. Ook kijkt hij veel meer de wereld rond. En soms kijkt hij je ook heel verbaasd aan. Erg leuk om te zien hoe snel hij groeit. Hij weegt nu 4380 gram. Zijn kleding past nu ook veel beter. We hoeven niet zoveel meer van zijn kleding om te slaan. Doorslapen of meer dan 3 uur slapen dat snapt hij nog lang niet altijd. En gek genoeg vindt hij douchen fijner dan in het badje. Met de kinderwagen buiten rijden vindt hij super, valt bijna standaard in slaap. 

zondag 15 mei 2016

Recept: Broodje kip-koolsalade

18:30 4 Comments
Met vorige week dat warme weer had ik niet zoveel zin in koken. Of in aardappel, groente en vlees. Maar gelukkig had ik een lekker recept gevonden in de Allerhande mei 2016.

Helaas, is de foto van ons broodje mislukt. Het was wat lastig om hem mooi te fotograferen. Daarom maar een foto van AH gekopieerd. Zoals gewoonlijk is het RECEPT aangevuld naar onze etensstijl en onze eet hoeveelheid. 

Ingrediënten:
350 gram kipfilet
2 el japanse sojasaus
1/2 rode paprika
200 gram gesneden ijsbergsla
150 gram witte kool
20 gram wasabirucola (erg bijzonder en lekker)
6 el zoete chilisaus (iets meer is toch lekkerder)
1 turks brood

1. Besprenkel de kipfilet met de sojasaus. Zorg dat ze rondom bedekt zijn. Verhit de pan en grill de kip in 8 min gaar. Keer regelmatig. 
2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de ijsbergsla, witte kool en wasabirucola in een schaal en voeg 4 el chilisaus (of iets meer) toe. Meng door elkaar. 
3. Neem de kip uit de pan en schep om met de rest van de chilisaus. Halveer het brood overlangs en verdeel de salade en kip erover. Snijd het brood in 4 parten en serveer direct. 

woensdag 11 mei 2016

Patchwork #15 Hexagonquilt La Passion

20:11 13 Comments
Even een kleine update. Van de week lekker bezig geweest met de hexagonnen. Dit is iets wat makkelijk kan tussen de flessen voeding door, en je kan de hexagonnen ook vastnaaien als je op de bank zit. Ideaal dus..
Ik ben begonnen met de donkerblauwe rand, er gaat altijd veel meer tijd in zitten dan ik denk.
Maar zover ben ik ondertussen:
Met Stijn gaat het helemaal goed. Hij begint al duidelijker rond te kijken. En soms komt er ook af en toe een mooi en voorzichtig lachje tevoorschijn. Alleen langer dan 3 uur slapen is nog wat ingewikkeld voor hem. Met dit warme weer is hij wel wat huilerig en hangerig, maar ja ik geef hem geen ongelijk het is hier ook gewoon 26 graden binnen. We hebben een huis dat goed in de zon staat, en grote ramen. 

vrijdag 6 mei 2016

Recept: Rode-ui-bietenstamp met spek

19:00 6 Comments
Nadat ik de Allerhande van februari 2016 had gelezen. Waarin de bietjes werden uitgelicht, kreeg ik trek in bietjes. Normaal eten wij deze gewoon standaard, bietjes en aardappels en een stukje vlees. En nu had ik toch zin in iets snel (30 min.), makkelijks en toch iets anders met bietjes. Dus het werd rode ui bietenstamp met spek. We vonden dit erg lekker en net iets anders dan normaal. Een aanrader dus...


Hier  is het officiële recept.
Deze heb ik iets aangepast naar onze etensstijl en hoeveelheid.
Ingrediënten:
600 g aardappelen
250 g speklapjes
1 rode ui
400 g geraspte bietjes
groot handje rucola

- Kook de aardappelen in water met zout 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan met een klein beetje boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar, keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet zitten in de pan.
- Snijd de uien in kleine stukjes. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.
- Giet de aardappelen af, maar vang 1 half kopje kookvocht op. Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en mix met deeghaken tot een grove puree. Schep de ui, bietjes en rucola er door heen. Breng op smaak met peper en zout. 

maandag 2 mei 2016

HAED - Bird Song #30 + Koningsdag + Appelboom

21:15 14 Comments
Tussen alle flesjes voeding voor Stijn probeer ik toch nog af en toe te borduren. Maar mijn handwerktijd is wel een stukje spaarzamer geworden. Maar dit is natuurlijk niet erg.
Toch is het mij gelukt om 2 rijen van pagina 7 af te krijgen. Erg veel verschillende kleuren blauw. 

Koningsdag viel dit jaar erg tegen. Wat was het nat en koud. Toch even nog wezen kijken op de vrij markt in Amstelveen. Maar het was maar zo kort droog, erg jammer. Wel kreeg ik een leuk oranje boeketje bloemen. Toch nog een beetje Koningsdag gevoel. Ook waren bij de Jumbo en de Albert Heijn al de oranje gebakjes op.

En onze appelboom heeft voor het eerste jaar bloesem. Misschien dat er toch eens appels aan de boom komen. Al is de bloesem al erg mooi.