Follow Us @nina_hobbysite

zondag 27 maart 2016

Kleine Stijn is geboren.

19:13 21 Comments
Geheel onverwachts is op ons weekendje weg onze zoon Stijn geboren bij een zwangerschap van 35 weken. Hij is geboren op 19 maart 2016 en woog toen 2630 gram. Wij liggen nog steeds in het ziekenhuis.
Stijn lag eerst aan de infant flow, ademondersteuning. En aan monitors, infuus voor antibiotica en een sonde voor de voeding.
Ondertussen gaat het veel beter. De monitors zijn afgekoppeld, de infant flow gestopt en de antibiotica (infuus) is ook klaar.
De verwachting is wel dat wij tot de uitgerekende datum (nog 4 weken) in het ziekenhuis liggen. Het is vooral het leren drinken.
Het was een heftige bevalling, waarbij het zo snel ging dat ik maar een half uur in de verloskamer was of Stijn was er. Ze dachten 4 uur ervoor dat ik nog wel naar huis kon. Mijn vliezen waren gebroken, maar geen zichtbare weeen.
Met trots en grote dankbaarheid en blijheid, deel ik graag een foto met jullie:

vrijdag 18 maart 2016

Recept: Makkelijke en lekkere hartige taart

18:30 5 Comments
Van de week hebben wij een erg lekkere hartige taart gegeten met salami, mozzarella en cherrytomaatjes. En omdat wij dit zo'n topper vonden wil ik het recept graag delen. En de taart is ook zo klaar, ook altijd een groot pluspunt.
Boodschappenlijstje:
- 6 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid;
- 150 gram salami in kleine blokjes (ik heb wel iets meer gebruikt :);
- 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd;
- 1 bosje basilicum (deze heb ik niet compleet gebruikt);
- 125 ml crème fraîche;
- 4 eieren (ik heb maat L gebruikt, had geen M in huis);
- 1 bol mozzarella, in stukjes;
- Geraspte kaas, (Stond niet in het recept maar heb hier zelf nog over heen een beetje geraspte kaas op het laatst over heen gestrooid)
-  ovenschaal , ingevet;
Zelf hebben wij hier nog een salade van tomaat en komkommer bij gegeten,

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200c. Verdeel het deeg over de ovenschaal en snijd de randjes netjes bij. Verdeel de salami, tomaatjes en de helft van de basilicumblaadjes over het deeg. Klop de creme fraiche en eieren met zoet en peper los en giet dit over de vulling. Verdeel de mozzarella erover (en eventueel nog wat geraspte kaas) en bak de taart in de oven in circa 25 minuten gaar. 

Dit recept komt uit Boodschappen nummer 8 augustus 2015.

Ook zijn er weer ranonkels. Wat zijn dit toch mooie en vrolijke bloemen:
Natuurlijk voor de roze gekozen:). 

zaterdag 12 maart 2016

Diamond Painting #2 + Zwangerschapsshoot

19:30 10 Comments
Ben bezig geweest met diamond painting. Erg leuk en super easy om te doen. En het gaat eigenlijk vrij snel. Ook al zijn de steentjes echt mega klein. Niet dat er iets spannends al te zien is, maar toch:
Vanmiddag ook even in het zonnetje gezeten. Mijn kat vond het zonnetje ook wel wat:
En nog een foto (twee weken geleden) van de fotoshoot om mijn dikke buik te showen:

dinsdag 1 maart 2016

Aap Jip (gehaakte dierenvriendjes van Christel Krukkert)

18:48 13 Comments
Dank jullie wel voor alle leuke reacties op mijn vorige blog.
Zoals ik in de vorige blog al vertelde, heb ik sinds lange tijd weer eens een beestje gehaakt. Dit was toch weer erg leuk om te doen. Even een gepriegel met de kleine teentjes en vingers. Maar hier is dan toch aap Jip:
Hij houdt de banaan erg stevig vast. Maar toch kijkt hij best wel droevig. De aap is trouwens niet groot, dit is gewoon een klein beetje gras waar hij in de jungle staat. 
En natuurlijk heeft hij ook een staart gekregen. Er zit trouwens pijpenrage in zodat deze buigbaar is.

Ook nog even een kleine update van de zwangerschap. Sinds ik rustig thuis zit en heel weinig doe. Is mijn bloeddruk voor het eerst gedaald. Dus dit betekent dat ik nog steeds rustig aan moet doen. De muur is ondertussen mintgroen pastel geverfd in de babykamer. Dus dit begint ook op te schieten. En zaterdag hebben we een zwangerschapsshoot gedaan. Erg spannend hoe de foto's zijn geworden. Deze krijgen wij vrijdag of zaterdag. Misschien dat ik hier ook nog wel even een buikfoto show. Ondertussen ben ik nu 32,5 week zwanger.