Recept: Pasta met Toscaanse kip

18:30

Een super lekkere pasta met weinig ingrediënten. De volgende dag smaakte deze pasta ook echt super. Erg lekker en toch totaal iets anders dan macaroni.
Dit zijn de ingrediënten die er voor nodig zijn. 

- 300 g pasta
- 400 g kipdijenvlees
- 500 g smaaktomaten
- 250 g haricots verts
- 1 knoflookteen
- 1 volle el gedroogde oregano
- 1 glas witte wijn
- 1 el bloem
- 1 el tomatenpuree
- scheutje olijfolie
- zout en peper uit de molen

De bereidingswijze:
- Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de pasta en een kleiner pannetje voor de haricots verts.
- Snij de haricots verts doormidden en kook ze 5 minuten. Giet af.
- Snij de tomaten in kleine stukjes, hak de knoflook fijn.
- Snij de kip in blokjes, bestrooi met zout, peper en de helft van de oregano en hussel dan om met wat bloem tot ze een dun waasje hebben.
- Verhit een hapjespan met olijfolie. Bak daarin de kip kort al omscheppend tot het rauwe eraf is. Voeg halverwege de knoflook toe.
- Doe de pasta in het kokende water. 
- Voeg tomaten, uitgelekte boontjes, de rest van de oregano, tomatenpuree, zout en peper toe aan de kip. 
- Giet de wijn erbij en laat op hoog vuur even pruttelen. Laat 5 minuten met deksel erop sudderen of net zolang tot de pasta al dente is. 
- Giet de pasta af en schep door de kipsaus in de hapjespan. 

Bron: Koken met karin zonder pakjes & zakjes 2

You Might Also Like

4 reacties

  1. Ziet ee lekker uit. Hele fijne feestdagen voor jouw en je gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooooooooooooh,,,, Dat lijkt me lekkerrrrr... Dat ga ik volgend jaar proberen. Lijkt me helemaal mijn stijl.
    Bedankt voor deze tip.

    BeantwoordenVerwijderen