Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 13 december 2016

Recept: Goulash met paprikamix

Ik heb weer een recept in de slowcooker uitgeprobeerd. Hier is het ook echt weer voor. Lekkere recepten uit proberen.

Het is de Goulash met paprikamix

Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- Flinke hoeveelheid schouderkarbonaden
- 2 tl karwijzaad
- 2 el gerookte paprikapoeder sweet
- 1 1/2 kippenbouillon tablet
- 1 pakje tomato frita (tomatenbasis 350 ml) 
- 2 laurierblaadjes
- 500 gr krieltjes
- 1 zak paprikamix
- peterselie

1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. 
2. Snijd ondertussen de karbonaden in blokjes van 1 cm. Voeg samen met het karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 5 min. Doe de bouillontabletten, tomato frito, laurierblaadjes en 500 ml heet water in de slowcooker. En daarna voeg de ui, knoflook en karbonades toe in de slowcooker. 
3. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg de paprika ook toe in de slowcooker. 
4. Ik heb de goulash zeker 3 uur laten trekken. Snijd de krieltjes in partjes. En voeg ze een uur voor het eten van de goulash toe in de slowcooker. 
5. Ik was zelf de peterselie vergeten maar deze kun je op het laatst nog toevoegen. 

Bron: Allerhande oktober 2016. Heel erg aangepast aan eigen inzicht en gebruik van slowcooker. 
HIER is het recept van Allerhande. 

2 opmerkingen:

  1. Klinkt erg lekker!!!
    Is het nou echt zoveel fijner om in zo'n slowcooker te koken, dan gewoon in een pan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt erg lekker!!!
    Is het nou echt zoveel fijner om in zo'n slowcooker te koken, dan gewoon in een pan?

    BeantwoordenVerwijderen