Follow Us @nina_hobbysite

zaterdag 26 november 2016

Recept: Vispakket

Een tijdje terug had ik mijn teen gebroken. En toen mocht ik heel lief van de buurvrouw wat kookboeken lenen. Dus van de week een lekker recept uitgeprobeerd. Een vispakket, erg simpel en lekker. 
Ingrediënten:
- 2 grote Pangasiusfilet (originele recept gaf 4 zalmforelfilets)
- 200 gr haricot verts
- 200 gr cherrytomaatjes
- 1,5 knoflooktenen
- 3 takjes verse tijm
- 1 glas droge, witte tijm
- scheutje olijfolie
- zout en peper

- Oven voorverwarmen op 200c
- Leg 2 (of 4) grote stukken aluminiumfolie klaar, vet het midden in met wat olijfolie
- Breng een pan water met wat zout aan de kook, blancheer de haricots verts daarin 2 minuten.
- Giet ze af in een vergiet, laat uitlekken en verdeel over de folie
- Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper
- Leg de vis op de boontjes, in de lengterichting van de folie
- Meng in een kom de kersttomaatjes met de in dunne plakjes gesneden knoflook, de tijmblaadjes, zout, peper en 2 el olijfolie. Verdeel ze over de vis
- Giet er een scheutje wijn over
- Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen
- Leg ze op de bakplaat en laat in 15 minuten gaar worden in het midden van de oven

Bron: Koken met Karin (zonder pakjes & zakjes)
Op de site: HIER

5 opmerkingen:

  1. Hmm altijd lekker dit soort recepten! Vers, gezond en lekker..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een gebroken teen: pijnlijk en lastig (zeg ik uit ervaring). Goed idee om dan lekker recepten uit te proberen. Deze vispakketjes zien er lekker uit.

    Groetjes en fijne dag, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk en eenvoudig recept, zal het is gaan proberen. Zonnige Groeten uit New Orleans.
    Mijn blog Orangery Stitchery heet nu Alice Margaux.

    BeantwoordenVerwijderen