Recept: Cherrytomaatjesquiche met zalm en basilicum

18:30

Vanavond een lekker recept uitgeprobeerd. En deze beviel erg goed. Daarom wil ik het recept graag met jullie delen. Het is een lekker quiche met cherrytomaatjes en zalm. Er is al een stuk uit omdat het zo lekker rook. Ja, echt een top quiche.
20 min voorbereidingstijd en 35/40 min. oventijd - 4 personen
Ingredienten:
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 rode paprika
- 1 bakje cherrytomaatjes (a 250 gram) (officieel in het recept 2 bakjes)
- 1 zalmfilet (250 gram) (officieel in het recept vers maar zelf gekozen voor diepvries)
- 4 eieren
- 1 beker crème fraîche (200 gram)
- 75 gram geraspte jonge kaas
- 3 el basilicum fijngesneden
- quichevorm of lage ovenschaal ingevet

1. Verwarm de oven voor tot 200c. Bekleed de vorm/schaal met het bladerdeeg. Verdeel de paprikastukjes over de deegbodem. Leg er de tomaatjes en de zalm op.
2. Klop de eieren los. Klop de crème fraîche, de kaas, het basilicum en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de tomaatjes en zalm. Ik heb zelf nog een klein beetje kaas  quiche heen gestrooid.
3. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Foto van hoe de quiche de oven in ging.
Voor de liefhebbers nog de voedingswaarde p.p. 745 kcal, eiwit 31 g, koolhydraten 34 g, vet 53 g, natrium 647 mg.
Bron: Jumbo magazine augustus- september 2016 nummer 9
Recept: Link

You Might Also Like

6 reacties

  1. Hmm ziet er heerlijk uit. Hou alleen niet van zalm. Kan wellicht ook met tonijn. Dat lust ik wel. Zelf vind ik dit soort dingen erg leuk om te maken. Ga ik zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, dat lijkt me heerlijk. Dat ga ik volgende week ook eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, die ga ik onthouden hoor! Ziet er geweldig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat ik geen zalm lust, maar de mannen hier zouden er van smullen!

    BeantwoordenVerwijderen