Follow Us @nina_hobbysite

zondag 15 mei 2016

Recept: Broodje kip-koolsalade

Met vorige week dat warme weer had ik niet zoveel zin in koken. Of in aardappel, groente en vlees. Maar gelukkig had ik een lekker recept gevonden in de Allerhande mei 2016.

Helaas, is de foto van ons broodje mislukt. Het was wat lastig om hem mooi te fotograferen. Daarom maar een foto van AH gekopieerd. Zoals gewoonlijk is het RECEPT aangevuld naar onze etensstijl en onze eet hoeveelheid. 

Ingrediënten:
350 gram kipfilet
2 el japanse sojasaus
1/2 rode paprika
200 gram gesneden ijsbergsla
150 gram witte kool
20 gram wasabirucola (erg bijzonder en lekker)
6 el zoete chilisaus (iets meer is toch lekkerder)
1 turks brood

1. Besprenkel de kipfilet met de sojasaus. Zorg dat ze rondom bedekt zijn. Verhit de pan en grill de kip in 8 min gaar. Keer regelmatig. 
2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de ijsbergsla, witte kool en wasabirucola in een schaal en voeg 4 el chilisaus (of iets meer) toe. Meng door elkaar. 
3. Neem de kip uit de pan en schep om met de rest van de chilisaus. Halveer het brood overlangs en verdeel de salade en kip erover. Snijd het brood in 4 parten en serveer direct. 

4 opmerkingen: