Follow Us @nina_hobbysite

vrijdag 7 augustus 2015

Boekentips

Ben weer terug van vakantie. Ik heb maar liefst 7 boeken uitgelezen op vakantie. En echt super mooie dingen gezien in Madeira. Daar komt vast nog een blog van.

Deze boeken heb ik allemaal gelezen.

De kraamhulp van Esther Verhoef:                                                                                              
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van de weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...

Dit boek wil je in een keer uitlezen en niet meer wegleggen. Ondanks dat je vanaf begin weet wie de dader is blijft het erg spannend. Met een verrassend einde. Als je van thrillers houdt, dan geeft dit boek je veel leesplezier! Dus 5 sterren.

   ✰✰✰✰✰

Het appartement van Tatiana de Rosnay:
Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig, met een echtgenoot die vaak op reis is, een tienertweeling en een baan als ghostwriter die haar niet echt boeit. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuisd naar een ander prachtig appartement. Er is een keerzijde: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is. Colombes frustraties en woede ten opzichte van haar bovenbuurman stapelen zich op. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang met onvoorzienbare gevolgen. 

Dit boek las ook erg makkelijk en vlug uit. Het blijft een beetje een onwaarschijnlijk verhaal. Maar je wil toch graag weten wat er gebeurd en het is daardoor ook wel spannend. Alleen het was helaas, best een open einde. Ik had graag willen weten hoe het afloopt. Toch geef ik dit boek 4 sterren. 

✰✰✰✰

Onvoltooid verhaal van Tatiana de Rosnay:
De jonge Fransman Nicolas Duhamel ontdekt op een dag dat hij Russische roots heeft. Hij besluit om zijn zoektocht te beschrijven in een roman. Het boek wordt zo'n succes dat Nicolas drie jaar lang de wereld rondreist voor optredens en verslaafd raakt aan de aandacht en luxe. Vlak voor hij zijn nieuwe `meesterwerk' moet inleveren vertrekt hij met zijn verloofde naar een Italiaans eilandje om aan zijn boek te werken, maar de vele verleidingen aldaar dwingen hem in een wel heel oncomfortabele positie.

Dit boek gaat over familiegeheimen, de rol van sociale media, en wat roem met een mens kan doen. Dit boek begon erg traag en saai. Het was niet helemaal wat ik verwacht had van zo'n goede schrijfster. Het was wel interessant om te lezen hoe een schrijver aan inspiratie kan komen. Daarom geef ik dit boek 3 sterren. 

✰✰✰

Graag hoor ik van jullie of deze blogjes leuk zijn om te lezen. Ik probeer ze zo kort en krachtig mogelijk te houden. Als er interesse in is wil ik ook wel een recensie schrijven over mijn andere 4 boeken. En jullie zo op deze manier leuke boekentips mee te geven. 

11 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om goede boekentips te krijgen, ik zou zeggen: graag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om op vakantie de tijd te hebben om zoveel te lezen. Ik sluit me bij Natalie aan, ben benieuwd naar je andere boekentips. Ook naar je foto's over Madeira trouwens daar wil ik graag nog een keer heen. Klopt het dat het het bloemeneiland is? Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is een super groen eiland. Er wsren nu al veel bloemen. Maar in februari schijnen het er veel meer te zijn.

   Verwijderen
 3. Klinkt als goede boeken en een heerlijke vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het leuk als je over boeken schrijft! En het helpt me ook weer om een mooi boek te kiezen...
  Ik heb 'Die laatste zomer' van Tatiana de Rosnay gelezen, en ook 'Haar naam was Sarah'... Erg mooie boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Het boek van Esther Verhoef heb ook gelezen, was inderdaad spannend!
  Ik ben ook benieuwd naar je vakantie. Is Madeira leuk?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook gek op lezen. Ik ben lid van de leeskring hier in de buurt en van een virtuele leesclub op Facebook. Daar komen ook leuke tips voorbij. Dus wat mij betreft, lekker doorgaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor boekenwurmen zoals jij en ik is dit wel interessant denk ik. Mijn favorieten zijn thrillers en detectives. Ik vermeld mijn boeken zonder uitleg op mijn blog die ik gelezen heb aan de zijkant, je vindt overal de korte inhoud op het web.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog een lees fanaat ik ook groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen