HAED - Bird Song #19 + Recept upside Down appel kaneel-cake

18:30

En we zitten op meer dan 30.478 kruisjes. Bladzijde 4 is af:
Toch begint het nu al wat te worden, van pagina vijf is ook al af:

Ook nog een Upside down appel kaneel-cake gemaakt: Erg lekker en makkelijk. En warm echt TOP!

Ingrediënten:
50 gram lichtbruine bastardsuiker
300 gram boter
230 gram suiker
16 gram vanillesuiker
6 eieren 
300 gram zelfrijzend bakmeel
6 tl kaneelpoeder
4 el grove kaneelsuiker
3 appels

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Vet de bakvorm in en bestuif deze met bloem. Leg een rond velletje bakpapier op de bodem van de vorm. Strooi de lichtbruine bastardsuiker over de bodem heen.

Klop in een kom de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Roer de eieren hier één voor één doorheen. Voeg dan beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Als dit helemaal is opgenomen, voeg je de kaneelpoeder en kaneelsuiker toe. Mix dit door het beslag en laat het beslag nog even in de kom staan. 

Schil de appels en snij de helft in partjes. Deze partjes gebruik je om op de bodem van de bakvorm te leggen. De overgebleven appels snij je in blokjes en voeg je toe aan het beslag. Spatel de blokjes er voorzichtig doorheen.

Giet het beslag over de partjes appel en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.

Bak de cake in 60-70 minuten gaar. 

Laat de cake even afkoelen in de bakvorm voor je hem op de taartschaal stort.
Op de schaal kan de cake verder afkoelen.

Bron: Taarten bakken en versieren door Laura Kieft. 

You Might Also Like

18 reacties

  1. Je cake ziet er heerlijk uit. Weer iets om eens te proberen. En die vogel wordt een plaatje, zo fijntjes. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jeetje wat is dat prachtig zeg ,wat is de betekenis van head, miscchien een beetje suffe vraag ! Dat zal een intensief klusje zijn maar het lijkt wel een foto zo mooi

      Verwijderen
    2. Heaven and Earth Design borduurwerken. Ze zijn echt super mooi, maar mega groot.

      Verwijderen
  2. A wonderful HAED project. And a recipe that I have to try out.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schitterend borduurwerk
    Fijne dag groetjes uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heerlijk uit die cake,,,hmmm water loopt me zo in de mond. Mooie vordering van je borduurwerk. Je gaat hard ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat wordt het mooi! 30.000 Kruisjes is een indrukwekkende hoeveelheid. Je cake ziet er heerlijk uit. Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt al wel heel hard gewerkt aan je borduurtje! Prachtig wordt het en al zoveel kruisjes gemaakt, super! Je cake ziet er ook weer heel lekker uit.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. al weer een mooie vordering..'t wordt PRACHTIG !!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Cake looks delicious and lovely update on your HAED

    BeantwoordenVerwijderen
  9. DE taart klinkt heerlijk!!!
    je HEAD ziet er al super uit!!
    Ga zo door

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je HAED is echt schitterend!!! Je vordert goed, pagina 4 en 5 al af, en meer dan 30.000 kruisjes die uit je handen zijn gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. prachtige update.

    mmmm ziet er lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw, je haed ziet er al prachtig uit. En de taart heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen