hexagonquilt La Passion

Patchwork #5 Hexagonquilt "La Passion" + Postcrossing

18:30

Bij de hexagonnen zijn weer wat bloemen er aan vastgezet. Erg leuk om te doen, het nadeel is alleen dat ik mijn vinger open haal aan de achterkant van de naald. Zo ver ben ik tot nu toe:
En ook ben ik weer wat actiever in Postcrossing. Het blijft erg leuk om kaarten te ontvangen uit de hele wereld. Deze leuke kaarten heb ik laatst ontvangen:

Bakken

The Loyal Union Sampler - A8 Best Friend + appelcake

18:30

Het was weer een tijdje geleden dat ik hiermee bezig was geweest. Maar er is weer een blokje af. Dit was een leuk blokje om te doen. Maar ik was er wel een tijdje mee bezig. Het bestaat namelijk uit 57 stukjes en dat in 6,5 inch.
Nu krijg ik ook al een beetje idee hoe de eerste rij gaat worden. Dat zijn al de blokjes achter elkaar. Alleen een sashing ertussen die moet ik nog kiezen en kopen. Dit is de totale rij:
Tot nu toe van allemaal verschillende stofjes.

Ook heb ik weer een lekkere boerencake uitgeprobeerd. Het is een TOPPER. Het recept staat op D E Z E site.

Bakken

CAL #9 + Recept Chocolade cupcakes

18:30

Ondertussen weer twee weken erbij gehaakt. De deken is nu gemaakt tot en met week 23.
En nog iets dichterbij om de laatste toeren te kunnen zien:
Ook heb ik nog lekkere chocolade cupcakes gemaakt:

 Benodigdheden voor 16 chocolade cupcakes:
120g zachte boter
110g fijne kristalsuiker
2 eieren, licht losgeklopt
100 g zelfrijzend bakmeel 

Dit zijn de algemene benodigdheden voor de cupcakes. Om er chocolade cupcakes van te maken vervang je 2 eetlepels meel door 2 eetlepels cacao.

Verwarm de oven voor op 190c. Bekleed het muffinblik met papieren vormpjes. Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig en klop dan geleidelijk de eieren door. Zeef het bakmeel erboven en spatel die door het mengsel. Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cakes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op taartrooster. 

P.S. 16 cupcakes haalde ik er niet uit. Maar ik maak ze denk iets te hoog. Ik had 12 cupcakes. 

Bird Song

HAED - Bird Song #15 + Zalm in bladerdeeg Recept

18:30

Het is een lange tijd geleden dat ik een update liet zien van de HAED. Ondertussen ben ik nu bezig met de rijen confettisteken en allemaal verschillende kleuren. Erg leuk om te doen. Zover ben ik tot nu toe:
De vogel begint nu duidelijk zichtbaar te worden:
Het wordt steeds leuker om hier mee bezig te zijn. Je ziet nu van alles verschijnen. 

Ook heb ik nog een lekker recept uitgeprobeerd van de Allerhande augustus 2014. Het is een zalm en croĆ»te met kruiden-olijvenboter. Wel een aanrader, erg lekker en simpel! H I E R is het recept. 

CAL

CAL #8 + Vistortilla's uit de oven

18:30

Dank jullie wel voor alle leuke reacties elke keer weer!
Nog steeds ernstig vertraagd. Maar toch weer twee weken erbij gehaakt. Ik heb de deken nu af tot en met week 21. Zo ziet de deken er nu uit:
Nog een foto van iets dichterbij:
Van de week hebben wij lekkere vistortilla's uit de oven met wortelspaghetti gegeten. Het recept komt uit de Boodschappen (Deen) nr. 5 2014. Het recept is ook H I E R te vinden. Zo ziet dat er bij ons uit:
En zo ziet het er in het tijdschrift uit:
En dan geef ik echt toe dat eten fotograferen bij ons nog niet echt lukt. Maar het eten smaakte erg goed. En de wortelsalade was wel een beetje apart.