Follow Us @nina_hobbysite

dinsdag 29 juli 2014

CAL #6 + Gladiolen

18:30 8 Comments
Er zijn weer twee weken bij gehaakt. Dit betekend dat de deken nu bestaat van week 1 tot en met 17. Ja, nog steeds erg vertraagd. Maar het blijft leuk om te doen. Deze twee weken waren redelijk makkelijk. Alleen de bobbelsteek was weer een uitdaging.
En er staat weer een erg mooie bloem in de tuin:
En nog een foto van dichterbij, omdat ik dit zo'n mooie foto vind:

dinsdag 22 juli 2014

Boekrecensie #6 Dinsdag is voorbij van Nicci French

18:25 8 Comments
Op vakantie heb ik ook een tweede boek uitgelezen. Dit was het boek dinsdag is voorbij van Nicci French. Dit is het tweede deel over de Frieda Klein serie. Ik zou adviseren om eerst het eerste boek Blauwe maandag te lezen. Want er komen in het tweede boek veel verwijzingen naar het eerste boek voor.
Dinsdag is voorbij gaat over:
In een vervallen huis in Oost-Londen wordt het opgezwollen, met vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyle, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de rechercheurs voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verleden en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht. 

Dit boek is een psychische thriller. Het is een boek met een erg verrassend einde. En na de ontknoping wordt nog even gauw een hint gegeven. En dan wil je eigenlijk wel het derde deel, wachten op woensdag lezen. 

Het is een must om het eerste deel hier voor te lezen: Blauwe maandag. 

dinsdag 15 juli 2014

Knoopkussen #3

18:30 16 Comments
Op vakantie ben ik bezig geweest met mijn knoopkussen:
Het is erg ouderwets maar het blijft echt super leuk om te doen. Je ziet ook erg snel resultaat van je werk.
We hebben mooie rode, erg zure rode bessen in de tuin:


dinsdag 8 juli 2014

Boekrecensie #5 Bob de straatkat van James Bowen

18:30 9 Comments
Op vakantie heb ik dit boek gelezen, Bob de straatkat van James Bowen. Een waargebeurd verhaal. 

Dit boek gaat over James Bowen, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen zij hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Voor kattenliefhebbers is dit een super boek. En voor kattenbezitters is dit een feest van herkenning.

Het is een makkelijk te lezen boek, met korte geschreven zinnen. Waarin veel grappige en ontroerende momenten worden verteld van James en Bob.

Voor mij was dit boek erg speciaal om te lezen, vanwege dat mijn rode kat erg lijkt op Bob. Spooky lijkt qua innerlijk en uiterlijk op Bob. En Spooky is ook nog eens komen aanlopen en gewoon op mijn bank gaan zitten, zo van ik ben thuis. En is ook nooit meer weg gegaan en super trouw.
Dit is niet een boek uit mijn favoriete genre, maar ik heb echt genoten van dit boek. 

dinsdag 1 juli 2014

Postcrossing opbergen

21:30 7 Comments
Het is erg leuk om mee te doen met postcrossing. Maar het juiste systeem om op te ruimen had ik eerst nog niet gevonden. Uiteindelijk heb ik het zo opgelost:
Dit is in een doorzichtig mapje van de Action. Daar niet ik de kaarten in vast per land. En op deze manier kan ik de kaarten de voorkant en de achterkant (postzegels en tekst) op een goede manier bekijken.
Hoe ruimen jullie de postcrossing kaarten handig op? En vinden jullie het ook zo leuk om kaarten te ontvangen en uit te zoeken voor iemand?