Diner

Recept Quiche met voorjaarsgroenten

18:30

Afgelopen week hebben we een lekkere quiche met voorjaarsgroenten gegeten. Dit was erg lekker. Het was een recept van de Deen Boodschappen nummer 5 2014. Hieronder staat deze beschreven. Als extra toevoeging hebben wij er hamreepjes aan toegevoegd. Anders is het voor ons net te gezond ;).
Bereidingstijd: ca. 20 min + 40 minuten oventijd.

Benodigdheden:
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
3 bospenen geschild in de lengte gehalveerd
6 groene asperges (Bij gebrek aan groene heb ik de witte asperges gebruikt)
4 lente-/bosuitjes
1 hand (ca. 25 gram) spinazie, gewassen en gedroogd
4 eieren losgeklopt
200 ml crème fraîche
150 gram geraspte kaas
Extra zelf toegevoegd: hamreepjes.

taartvorm van 24 cm, ingevet, bestoven met bloem

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200c.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap.
Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de randen bij.
Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast.
Snijd peen, asperge en lenteui in gelijke stukjes en meng met elkaar.
Snijd de spinazie klein, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche en 3/4 van de kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt.
Bak de quiche in circa 40 minuten laag in de oven.
Laat voor het aansnijden afkoelen tot lauw.

Er staat niet beschreven wat je met de andere 1/4 kaas moet doen. Deze heb ik over de quiche gestrooid.

Bird Song

HAED - Bird Song #14

18:30

Met het warme weer heb ik meer zin om te bakken en recepten uit te proberen. Maar in de avonduren vind ik het toch fijn om te borduren. Ik ben verder gegaan aan mijn HAED. Het is nu extra leuk omdat het wat anders is dan al het blauw wat ik moest borduren. Hier is een update foto:
Het leuke is je pakt een kleur en je hebt geen idee wat je gaat borduren. Volgens mij heb ik nu een onrijpe aardbei geborduurd:
Zo komt langzaam het handwerken weer terug na de bruiloft.

Bakken

Kokos - Limoen tulband + Croissantrol met oa. kip, paprika en prei (recepten)

23:00

Van de week ben ik aan het bakken geweest. Een kokos - limoen tulband. En dit vonden wij echt een extreem lekkere cake. Heel smeuïg.















Het recept staat op deze blog: Carolines Blog. Van deze blog zou ik alle recepten wel willen maken. Wat een lekkere recepten en een mooie foto's.
O, de siroop heb ik er trouwens niet zoveel over heen gegoten. Deze vond ik te zuur en te plakkerig.




Ook hebben we van de week een croissantrol gegeten met erin kip, paprika, prei en roomkaas.
Dit was ook erg smaakvol. En past wel bij een zonnige warme dag. Dan heb ik toch altijd wat minder trek in avondeten.  Het recept heb ik hier gevonden: Lekker en Simpel. Helaas, is de croissantrol van mij niet zo rond als op de website. 

Overige

Fruit uit de tuin

19:15

Wat een mooi weer en dan zie je opeens al het fruit tevoorschijn komen. Ik denk dat wij aardig wat fruit uit de tuin krijgen dit jaar.

De aardbeien worden steeds groter, de plant is sinds vorig jaar ook een stuk breder geworden:
En dan hebben we een hele schutting en muur vol met bramen. Deze bloeien nu volop:
En dan hebben we rode besjes een struik vol, deze zijn nu nog groen:
En dan nog de taybes (kruising tussen framboos en braam) ook al veel vruchten te zien:
En tenslotte de snackpaprika's, maar dit plantje is dit jaar gekocht:

Bakken

Asperges - Pioenrozen - Boterkoek

20:15

Zo wat heb ik mijn blog verwaarloosd. Ben met van alles bezig maar overal niet ver genoeg voor een update.
Wat een lekker weer. Wat is nu beter dan met een boek in de tuin zitten lezen?
Hebben jullie ook zo genoten van de asperges, wij eten ze denk ik op de ouderwetse manier:
Van het weekend een schitterende bos pioenrozen gekocht. En deze gaan nu open:
Ook nog even van dichterbij:
O, ja en natuurlijk nog een boterkoek gebakken. Deze is gelukkig een stukje bruiner dan vorige keer. 
En weer naar het recept van Laura's Bakery.