Follow Us @nina_hobbysite

vrijdag 30 mei 2014

Recept Quiche met voorjaarsgroenten

Afgelopen week hebben we een lekkere quiche met voorjaarsgroenten gegeten. Dit was erg lekker. Het was een recept van de Deen Boodschappen nummer 5 2014. Hieronder staat deze beschreven. Als extra toevoeging hebben wij er hamreepjes aan toegevoegd. Anders is het voor ons net te gezond ;).
Bereidingstijd: ca. 20 min + 40 minuten oventijd.

Benodigdheden:
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
3 bospenen geschild in de lengte gehalveerd
6 groene asperges (Bij gebrek aan groene heb ik de witte asperges gebruikt)
4 lente-/bosuitjes
1 hand (ca. 25 gram) spinazie, gewassen en gedroogd
4 eieren losgeklopt
200 ml crème fraîche
150 gram geraspte kaas
Extra zelf toegevoegd: hamreepjes.

taartvorm van 24 cm, ingevet, bestoven met bloem

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200c.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap.
Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de randen bij.
Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast.
Snijd peen, asperge en lenteui in gelijke stukjes en meng met elkaar.
Snijd de spinazie klein, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche en 3/4 van de kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt.
Bak de quiche in circa 40 minuten laag in de oven.
Laat voor het aansnijden afkoelen tot lauw.

Er staat niet beschreven wat je met de andere 1/4 kaas moet doen. Deze heb ik over de quiche gestrooid.

3 opmerkingen:

  1. Mmm, dat ziet er heerlijk uit, quiche vind ik altijd zo lekker!
    Fijne avond! Liefs, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Het ziet en klinkt er lekker uit.

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit. Eentje om te onthouden als je vegetarische gasten krijgt! Uiteraard dan wel de ham reepjes weglaten.

    BeantwoordenVerwijderen