Follow Us @nina_hobbysite

maandag 25 maart 2013

The Easter Butterfly #7 / Postcrossing #4

22:59 9 Comments
De update van de Easter Butterfly:
En nog van dichterbij:

Afgelopen week naar Weert geweest, en jawel daar sneeuwde het weer. Dus niet echt veel geborduurt. We hebben daar lekkere tapas gegeten:


En dan nog een kaartje ontvangen via Postcrossing, vanuit China 9.295 km. Deze heeft 16 dagen reistijd gehad.
Dit is wat op de achterkant stond:

Nog een heel mooi kaartje dat ik ontvangen heb:
Volgens mij staat hier zoiets als een kleine kus van een kleine wolf.
Vanuit Frankrijk 771km en 7 dagen reistijd, dit stond op de achterkant:
Nu ook te volgen op Bloglovin.com

vrijdag 15 maart 2013

Boekrecensie #1 / Postcrossing #3

21:25 4 Comments
De afgelopen weken heb ik twee boeken uitgelezen van dezelfde schrijver, twee verschillende delen. Dit zijn geen nieuwe boeken, maar van een tijdje geleden.
Deze boeken maakte op mij best wel indruk daarom wil ik hier graag toch iets over bloggen. Ook al heb ik nog nooit over een boek geblogd.
Over dit bijzonder boek:
Dit boek is een autobiografie over Kuki Gallmann. Dit is kort de inhoud:
Als klein meisje stelde Kuki Gallmann zich voor hoe geweldig het zou zijn om in Afrika te wonen. Door een ongeluk waarbij ze ernstig invalide raakte, leek het continent van haar dromen echter voorgoed onbereikbaar. Toch wist ze de enorme wilskracht en volharding op te brengen om opnieuw te leren lopen – en zich ondanks alles met haar gezin te vestigen in Kenia. Ik droomde van Afrika is Kuki Gallmanns onvergetelijke schildering van Oost-Afrika en de imponerende schoonheid van de natuur van Kenia. Bovendien is het een krachtig zelfportret van een vrouw die ge├»nspireerd en getroost door de natuur enorme tegenslagen overwint om het leven waarvoor ze gekozen heeft trouw te blijven.


Wat ik zo bijzonder vind aan dit boek. Is dat deze vrouw zoveel tegenslagen kent, maar toch zo achter haar 'gekozen' land staat. En zo onwijs positief in het leven blijft staan. Ook denk ik dat ik er misschien wel iets herkenning in zie van mijn oom en tante met neefjes en nichtjes die in het buitenland wonen. Ook haar manier van schrijven over de natuur is erg bijzonder. Het is echt een fijn boek om te lezen.

Het tweede deel heb ik ook gelezen dit zijn meer verhalen. En maakte op mij iets minder indruk. Los van elkaar zijn ze niet te lezen.


En ook nu heb ik weer twee postcrossing kaarten ontvangen:Deze meneer uit Servie geeft mij twee gelukwensen op de voorkant staat Gelukkig Nieuwjaar en op de achterkant Gelukkig Pasen. Deze postzegels zijn erg mooi!
De reistijd van dit kaartje was 3 dagen over 1.319 km.

En dan het laatste kaartje wat ik heb ontvangen:
Deze komt uit Polen en heeft 8 dagen gereisd over 828 km. Met een super mooie postzegel van een leeuw erop. De tekst gaat voornamelijk over voetbal van 2012. Alleen hier heeft de Nederlandse ploeg niet echt gescored. ;)


Ik hoop dat jullie deze blog niet vervelend vinden. Omdat deze blog weinig met handwerken te maken heeft. Maar wel met de dingen waar ik op dit moment mee bezig ben. En uiteraard met hobby te maken heeft.

donderdag 14 maart 2013

HAED - Bird Song #4 / Postcrossing #2

22:11 7 Comments
Hier komt de volgende update van Bird Song. En dit zijn nu 8.000 kruisjes.
En de eerste bladzijde van de 48 bladzijden is af:
Voor jullie niet zo'n hele interessante update, want er is nog steeds niets anders te zien dan blauw. En dit blijft nog wel even zo. Bladzijde 2 is eveneens blauw.
Maar toch wilde ik dit even laten zien.

Op mijn vorige blog kreeg ik heel leuk van Johanna van deze website Qjoke een reactie. Deze site is echt het bezoeken waard, want wat maakt ze mooie borduurwerken. En in haar reactie stond dat ze het leuk vond om mij ZOMAAR een kaartje te sturen. Hoe lief is dat!
En kijk is wat een ontzettende mooie kaart met postzegels ik heb ontvangen:

 
En dan laat ik graag nog een leuk kaartje zien van Postcrossing. Dit is een kaartje van Taiwan.
Zijn reisduur was 8 dagen voor 9.468 km. Ook deze heeft een erg mooie postzegel.

 
 


 

donderdag 7 maart 2013

Petit Four no. 17 Hazelnoot mokka / Postcrossing #1

19:50 6 Comments
En hier is de allerlaatste petit four met de volle etagere:


Deze was leuk om te haken, zo met de naaigaren erbij gehaakt. Alleen hij was snel af, maar helaas niet helemaal naar mijn zin. Maar Grietjekarweitje dank je wel voor het beschikbaar stellen van alle patronen.

En ik ben weer druk met heel iets anders, Postcrossing. Ik had op sommige blogs hierover gelezen.
Het principe is ook heel eenvoudig. Je meldt je aan op de website Postcrossing. Je ontvangt een adres waarnaar je een kaartje moet sturen, daar schrijf je jou ID op. Diegene die hem ontvangt, registreert. En dan is het jouw beurt om een kaartje te ontvangen.
En vandaag heb ik mijn eerste kaartje ontvangen:

Deze komt uit Spanje, 5 dagen gereist, 1.468 km.En dan nog even laten zien hoe mijn lente grasveldje eruit ziet:
 
zondag 3 maart 2013

HAED - Bird Song #3

11:52 12 Comments
En hier is de nieuwe update van HAED Bird Song, 3/4 van de eerste pagina:
En hier nog een foto, er zitten 3 kleuren blauw in tot nu toe:
Helaas, gaat het niet zo hard als dat ik zo willen. Maar ja, mijn tijd wordt opgeslokt door andere erg leuke dingen.
 
Ik heb iets met pinquins. Dit was in de dierentuin. En deze kwam heel dichtbij het raam staan. Vanwege dat er een meisje naast mij stond met een wit/creme sjaal. En daar stond ze beetje mee te bewegen. En toen kwam deze pinquin naar voren gelopen. En begon met zijn kopje mee te schudden.
Erg leuk gezicht. Ik denk dat deze nog niet heel oud is, maar ja zeker weet ik het niet. Deze had wel iets minder zwarte vlekken in zijn nek en buik dan de anderen hadden.