Follow Us @nina_hobbysite

maandag 29 juli 2013

Boekrecensie #2 : Tweestrijd, Linda Jansma

Van de week heb ik een indrukwekkende thriller gelezen.
Het is het tweede boek van Linda Jansma: Tweestrijd.
De thriller begint met een proloog waarin een zwangere vrouw door haar woedende echtgenoot wordt neergestoken. 
Vervolgens leren we Hanna kennen. Hanna's wereldje is perfect voor de buitenwereld althans want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Alex Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Alles verandert als Maurice en Sonja van Buren de villa aan de overkant van de straat betrekken. Hun aanhoudende bemoeienis zorgt ervoor dat Hanna besluit weg te lopen. Een beslissing die haar duur komt te staan en die haar voor een bijna onmogelijke keus stelt....

Tweestrijd gaat over het gevecht van een jonge geïndoctrineerde vrouw die moet kiezen tussen overleven, of ten onder gaan aan het geweld van de man waar ze van houdt.
Bron: www.crimezone.nl

Dit boek is indrukwekkend  en spannend tot de laatste bladzijden. Het is soms niet te begrijpen waarom deze vrouw dit allemaal laat gebeuren. Vrouwenmishandeling is helaas nog altijd een actueel thema. 
Het boek is zo goed geschreven dat je echt meeleeft met de hoofdpersonen.

Het boek heb ik in èèn ruk uitgelezen, een briljante thriller. Dit boek is wat mij betreft echt een aanrader om te lezen!

3 opmerkingen:

 1. Ik ben normaal niet van de thrillers, maar dit klinkt als een goed boek. Ik ga hem na de vakantie eens bij de bieb opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt voor de boekentip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd interessant om goede tips te krijgen van boeken, lees zelf ook heel graag thrillers, dus een aanrader :)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen